Και νέα παράταση για την προθεσμία εκπόνησης της μελέτης «Οριοθέτηση κοίτης Αχέροντα»Την έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας «Οριοθέτηση κοίτης Αχέροντα» αναδόχου συμπραττόντων γραφείων μελετών «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ – ΠΗΧΑ ΜΑΡΙΑ» πρόκειται να συζητήσει στην Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.η ανάθεση μελέτης για την οριοθέτηση της όχθης και της παρόχθιας ζώνης του Αχέροντα και για τη διευθέτηση του ποταμού, όπου αυτή απαιτείται, για την περιοχή από τα Στενά Αχέροντα μέχρι την γέφυρα Γλυκής και για μήκος 2 χλμ, έγινε στις 13 Ιουνίου του 2013.
Η σημασία της μελέτης  είναι μεγάλη γιατί οριοθετώντας την όχθη του Αχέροντα διαφυλάσσεται το περιβάλλον από εξωγενείς παρεμβάσεις, σε μια αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, γίνεται διευθέτηση του ποταμού και ο υδραυλικός έλεγχος της ροής, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα πλημμυρών από πιθανή μελλοντική υπερχείλισή του.
Η οριοθέτηση του Αχέροντα δημιουργεί ένα επίσημο θεσμικό πλαίσιο που θωρακίζει τον Αχέροντα ενάντια σε καταχρηστικές παρεμβάσεις και οριοθετεί ταυτόχρονα την ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Share on Google Plus

Γράφει η mypreveza gr

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr