Δευτέρα, 25/06/2018

Η πιο όμορφη Πρεβεζάνικη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία…

 Μια φορά και έναν καιρό πριν από 15 χρόνια ήταν μία παρέα Πρεβεζάνων που έκαναν την βόλτα τους στην τότε Χριστουγεννιάτικα Στολισμένη Πρέβεζα. Ένα αστέρι με το οποίο είχε στολίσει ο τότε Δήμαρχος της Πόλη κ. Νίκος Γιαννούλης την πόλη στάθηκε αφορμή 2 άτομα από αυτή την παρέα να φτιάξουν τον δικό τους αστέρι το οποίο θα ήταν ομορφότερο από εκείνο…
 Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το όμορφο παραμύθι για τον έναν από τους δύο φίλους αυτής της παρέας τον κ. Θωμά Τσάγκη και την γυναίκα του κ. Κατερίνα.


«Από τότε μου άνοιξε η καρδιά και κάθε χρόνο ήθελα να στολίζω όλο και περισσότερο» είπε στο mypreveza.gr και την Δημοσιογράφο Ανδριάνα Σολδάτου ο κ. Θωμάς εξιστορώντας μας αυτό το όμορφο παραμύθι.  
Το σπίτι του κ. Τσάγκη κάθε Χριστούγεννα τα τελευταία 15 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για την Πρέβεζα. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες επισκέπτες από τον Πύργο περνώντας απ’έξω θέλησαν να το φωτογραφίσουν και όχι άδικα… Τότε η κ. Κατερίνα με το χαμόγελο να φωτίζει διάπλατα το πρόσωπο της τους άνοιξε την πόρτα τους φίλεψε το κάτι τις τους και μαζί με τον κ. Θωμά τους ξενάγησε στον κόσμο του δικούς τους Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού.
Κάθε χρόνο ο κ. Θωμάς έβαζε και άλλο ένα λιθαράκι στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού τους φθάνοντας σήμερα να έχει συνολικά 25 χιλιάδες λαμπιόνια αλλά και 3 φυσικά δένδρα εκ των οποίων το ένα πλέον είναι 7 ετών και έχει φθάσει τα 3 μέτρα, ενώ το φωτίζουν 3 χιλιάδες λαμπιόνια.

 Περνώντας έξω από το σπίτι του κ. Θωμά και της κ. Κατερίνας λοιπόν ακούσαμε από τα ηχεία να παίζει δυνατά η Άγια Νύχτα και μπήκαμε στον πειρασμό να χτυπήσουμε το κουδούνι. Ο κ. Θωμάς μας άνοιξε όλος χαρά και εμείς χωρίς να χάσουμε χρόνο τον ρωτήσαμε τι σημαίνουν για εκείνον τα Χριστούγεννα.

  «Χρώμα, χαρά και αγάπη» δεν χρειάζονταν και άλλες λέξεις για να μας δώσει να καταλάβουμε ότι τόσο εκείνος όσο και όλη του η οικογένεια ζουν και περιμένουν κάθε χρόνο πως και πως αυτές τις μέρες!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ