ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΤΣΑΣ:”Ο προϋπολογισμού του 2016 στο δήμο Πρέβεζας είναι αντιαναπτυξιακός”

H ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, και έρχεται για ψήφιση μετά από το τεχνικό πρόγραμμα, τον καθορισμό των τελών όπως και τον στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου μας, διότι ουσιαστικά είναι ο «καθρέπτης» του δήμου, και τον  αναπτυξιακών  στόχων της δημοτικής αρχή.                                          Δυστυχώς όμως  η Ανάπτυξη που επιθυμούμε εμείς για τον τόπο μας δεν φαίνετε σε κανένα σημείο  σε αυτόν τον προϋπολογισμό και ιδιαίτερα από αυτήν την δημοτική αρχή. 
Επί της ουσίας ο προϋπολογισμού του 2016 στο δήμο Πρέβεζας  είναι  αντιαναπτυξιακός.
Στερείται, όπως και το τεχνικό πρόγραμμα, στρατηγικού σχεδιασμού και μελετών – έργων που μπορούν να συμβάλουν πραγματικά στην ανάπτυξη του τόπου, ενώ δεν ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις ανάγκες των δημοτών μας.                                                                                      Στερείτε οράματος για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Οι δαπάνες που προβλέπονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.
Αν δούμε επιγραμματικά κάποια στοιχεία με δεδομένο τον χρόνο που ο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου μου επιτρέπει τότε  θα καταλάβετε γιατί μου είναι αδύνατον να ψηφίσω έναν τέτοιο προϋπολογισμό.
Ως προς τα έξοδα:
α)  βλέπουμε τα έξοδα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού  να πλησιάζουν τα 4.000.000 ευρώ και η δημοτική αρχή να μην έχει κάνει τίποτα για αυτό,!!! όπως λειτουργούσε η καθαριότητα από το 1980 έτσι λειτουργεί και σήμερα κανένα σχέδιο δράσης , καμία πρόταση για εκμετάλλευση τον σκουπιδιών, καμία δράση για την μείωση του κόστους δαπάνης του ηλεκτροφωτισμού  (Τι και αν η τεχνολογία εξελίσσετε, εμείς τίποτα!!).                                                   Τα σκουπίδια αγαπητοί συνάδελφοι είναι έσοδα για έναν σύγχρονο δήμο.. έσοδα σημαίνει και μείωση τον τελών ώστε να ελαφρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό.                                                                                                      Β) στο τεχνικό πρόγραμμα καμία  ιεράρχηση έργων και με την συνεχιζόμενη τακτική των απευθείας αναθέσεων με ζημία για τον δήμο μας. Γ) Το κόστος των ειδικών συμβούλων τεράστιο για  να συντάσσουν κάνα τοπογραφικό και να βγάζουν φωτοτυπίες…!!! (Που είναι δουλειά των υπαλλήλων του δήμου).                                                                                           Αλήθεια   αξίζει να πληρώνουν οι δημότες  χιλιάδων ευρώ. ???                                   Σέβομαι την επιστημονική επάρκεια των συνεργατών του δημάρχου αλλά η δράση  τους είναι πέρα από την λογική της πρόσληψης….. βλέπετε μελέτες και εντάξεις έργων.


Ως προς τα έσοδα:
Α) καμία αξιοποίηση τις δημοτικής περιουσίας
(ο δήμος προϋπολογίζει έσοδα της τάξεις των 160.000 ευρώ) όταν θα μπορούσε με την  καταγραφή και μια μελέτη  αξιοποίησης,  που εμείς έχουμε προτείνει εδώ και χρόνια,  αλλά και κάθε χρόνο, να κερδίζει πολλαπλάσια.
Με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας θα  συμβάλουμε στην δημιουργία εκατοντάδων θέσεων απασχόλησης..  στην κατασκευή και λειτουργία των διάφορων μονάδων, στον τομέα του τουρισμού, της αγρόκτηνοτροφίας αλλά και στην βιοτεχνία (ΒΙΟ.ΠΑ – ΒΙ.ΠΕ).
Β) αποδοχή της μη καταβολής των παρακρατηθέντων πόρων από την κεντρική εξουσία στον δήμο μας, κάτι που δικαιούμαστε και δυστυχώς αποδεχόμαστε την συνέχιση των παράνομων περικοπών.                                                               Δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο …
Συμπερασματικά είναι ένας προϋπολογισμός που διαχειρίζεται τη φτώχια, γι αυτό και θα κρατήσει για μια ακόμη χρονιά το δήμο μας στη στασιμότητα και την υπανάπτυξη, με αποκλειστική ευθύνη την δημοτική αρχή και τον κ. Μπάΐλη προσωπικά.  
Μου είναι αδύνατον να ψηφίσω αυτόν τον προϋπολογισμό και καλό και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους να τον καταψηφίσουν.
Ο Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου                                                           και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης                                                                                            ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ                                                                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΤΣΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites