Από μία κλωστή κρέμεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Πρέβεζας-Πραγματοποιήθηκε επί της ουσίας συζήτηση στο Δημαρχείο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Χρήστου Μπαϊλη σύσκεψη με όλους τους φορείς για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας. 
Ο κ. Μπαίλης καλωσορίζοντας τους παρεβρισκομενους έκανε έκκληση για ενώνοντας λέγοντας “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάμε σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, πρέπει να πάμε ενωμένοι”

 Στην σύσκεψη παρευρέθησαν εκτός από τον Δήμαρχο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, οι δύο Βουλευτές κ. Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης,ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς, Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Δημόπουλος, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής κ. Γιάννης Μπαϊλης, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Στρατής Βουγέλης, ο Παθολόγος του Κέντρου Υγείας Καναλακίου κ. Κονιδάρης,Εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Δήμας και Σουμαλεύρης και οι κ. Μιλτιάδης Κλάπας και Τάκης Παππάς.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν για ακόμα μία φορά τα γνωστά προβλήματα του Νοσοκομείου η λειτουργία του οποίου κρέμεται από μία κλωστή σύμφωνα και με τα όσα είπε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Μπαΐλη.

 Ο κ. Μπαίλης έδωσε περιθώριο μέχρι τις 20 Νοεμβρίου για τις όποιες ενέργειες λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μετά τις 20 του μήνα θα διαβιβάσω έγγραφα στην 6η ΥΠΕ για τα προβλήματα της Παθολογικής. Δεν έχω κανένα δικαίωμα εγώ να πω αναστολή λειτουργίας, αυτό θα το αναλάβει η Πολιτεία. Ή θα φέρει να βοηθήσει το Νοσοκομείο ή το Νοσοκομείο μετά τις 21 δεν θα έχει γιατρούς στην Παθολογική Κλινική. Δεδομένου δε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μετά την κατάρρευση της παθολογικής κλινικής της Λευκάδας μεγάλη επιβάρυνση, τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα. Ο μήνας αυτός είναι ιδιαίτερα κρίσιμος διότι αν δεν λειτουργήσει η παθολογική κλινική που είναι η ατμομηχανή του Νοσοκομείου θα υπάρχει σοβαρότερη επιβάρυνση στα άλλα τμήματα. Αφετέρου δε, που είναι και το σημαντικότερο, όταν μια κλινική κλείνει τότε στο μέλλον δεν θα επιχειρήσει κανένας ειδικευόμενος να έρθει σε μια κλινική που είναι υπό κατάρρευση”

 Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Βουλευτής Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας αφού υπεραμύνθηκε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την μνημονιακή της πολιτική έδωσε υπόσχεση πως εντός της εβδομάδας θα αναρτηθούν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δύο θέσεις επικουρικών γιατρών, ενός καρδιολόγου και ενός παθολόγου, οι οποίες όπως ο ίδιος παραδέχθηκε δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά θα αποτελέσουν μια αρχή για να μην κλείσουν αυτές οι δύο κλινικές.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου μίλησε για διαχρονικές ευθύνες όλων των διοικήσεων του Νοσοκομείου σημειώνοντας τα εξής “Δεν μπορεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 να μην έχει υποβληθεί ούτε μία μελέτη για την ανακαίνιση του υφιστάμενου Νοσοκομείου, τον εκσυγχρονισμό του, όταν έτρεχαν τόσα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης μέσα από το ΕΣΠΑ αλλά και για τεχνικό εξοπλισμό” ενώ πρότεινε, αν δεν υπάρξει σαφές και άμεσο αποτέλεσμα στη συνάντηση που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα με τον Υπουργό, να γίνει μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα.

 Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέργιος Γιαννάκης πέταξε ξεκάθαρα το μπαλάκι των ευθυνών στον έτερο Βουλευτή κ. Μπάρκα λέγοντας ” Έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα πως όσες κινητοποιήσεις και να έχουν γίνει για πολλά θέματα δεν βγαίνει τίποτα. Υπάρχει κυβερνητικός βουλευτής, ο οποίος αυτή τη στιγμή πρέπει κατά τη δική μου άποψη θα πρέπει σήμερα από εμάς να πάρει συγκεκριμένες προτάσεις και να πάει στον Υπουργό. Και στον Υπουργό δεν θα του κάνει ερώτηση, αλλά θα του πει ότι σε 10 μέρες κλείνει η παθολογική κλινική, εγώ θέλω λύση. Θέλω δύο γιατρούς αυτή τη στιγμή! Ερώτηση έκανε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης πριν από 20 ημέρες, χωρίς να έχω πάρει καμία απάντηση. Εδώ θα πρέπει να πάει ο ίδιος ο κ. Μπάρκας, ο κυβερνητικός βουλευτής μας, και να πάρει άμεσα μέχρι το τέλος του μήνα δύο γιατρούς για να μη κλείσει η παθολογική. Μετά από εκεί και πέρα έχουμε όλο το χρόνο να ξαναβρεθούμε, να κουβεντιάσουμε, να δούμε λύσεις και προτάσεις και να τις καταθέσουμε”

 Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Οικονόμου μνημόνευσε το ΣΔΙΤ και την …”απώλεια” του ΝΕΟΥ Νοσοκομείου Πρέβεζας εξαιτίας εκείνων που αντιστάθηκαν σε αυτό κάνοντας και την αυτοκριτική του λέγοντας mea culpa.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites