Ξεκίνησε η παραγωγή Τσίπουρου στην Πρέβεζα!

Ξεκίνησε η παραγωγή τσίπουρου στην Πρέβεζα και οι διήμερες άδειες που λαμβάνουν οι αμπελουργοί προκειμένου να προχωρήσουν στην απόσταξη δίνονται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα της Πρέβεζας στην περιοχή της Πρέβεζας, η οποία έχει παράδοση στο τσίπουρο δεκάδες άτομα δραστηριοποιούνται με το αντικείμενο. Μόνο στον νεοσύστατο Σύνδεσμο Αμπελουργών Νομού Πρέβεζας συμμετέχουν περίπου 50 άτομα κυρίως από τον Ωρωπό, την Κρυοπηγή και τις Παπαδάτες, ενώ εκτιμάται ότι οι παραγωγοί είναι πολύ περισσότεροι. Στον Ωρωπό μάλιστα, μετά το επιτυχημένο περσινό εγχείρημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και πάλι στις αρχές Δεκεμβρίου ( με την ολοκλήρωση της αποστακτικής περιόδου)  η γιορτή του Τσίπουρου, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την διαδικασία της απόσταξης με τον παραδοσιακό τρόπο.
Share on Google Plus

Γράφει η Ανδριάνα Σολδάτου

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr