ΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: “Πρέπει να σημάνει συναγερμός”

Ανυποχώρητος αγώνας για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο  Πρέβεζας στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
   Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
Μετά το ουσιαστικό κλείσιμο της ουρολογικής και της ορθοπεδικής κλινικής στο Νοσοκομείο της πόλης μας ακολούθησε τον ίδιο δρόμο και η καρδιολογική κλινική. Δυστυχώς έπεται συνέχεια..
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες:
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας της Πρέβεζας και συνολικά στην υγεία – πρόνοια σε όλη τη χώρα είναι δραματική και επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.

Τα λαϊκά στρώματα οργανωμένα,  συλλογικά, αποφασιστικά πρέπει να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους. Αγωνιστικά Διεκδικούμε :
Άμεση και γενναία χρηματοδότηση από το Δημόσιο προϋπολογισμό για να υπάρξει επανεκκίνηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας, με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και του Λαού μας.
Άμεση πλήρωση των κενών του επιστημονικού δυναμικού, ειδικευμένου και υπό ειδίκευση, έτσι που να λειτουργούν όλα τα τμήματα που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου, με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, με πλήρη δυνατότητα κάλυψης της εφημερίες του Νοσοκομείου από όλες τις ειδικότητες και για ολόκληρο το μήνα.
Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού έτσι που οι βάρδιες να καλύπτονται επαρκώς και με αποτελεσματικότητα, τόσο στην τακτική καθημερινή υπηρεσία όσο και κατά την εφημερία
Άμεση πρόσληψη παραϊατρικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού. Άμεση κατάργηση των ιδιωτικοποιημένων δομών και υπηρεσιών και λειτουργία τους με μόνιμο προσωπικό.
Όλοι οι ασθενείς να εξετάζονται και να περιθάλπονται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας χωρίς καμία προϋπόθεση ή οικονομική επιβάρυνση.
Άμεση καταβολή όλων των μέχρι σήμερα δεδουλευμένων, υπερωριών ή εφημεριών του προσωπικού.
Άμεση εξασφάλιση των αναγκαίων υλικών και μέσων που λείπουν από το Νοσοκομείο μας. Καμία τέτοια πληρωμή από ασθενείς και νοσηλευόμενους.
Κατάργηση των ενταλμάτων που εκκρεμούν για διαβίβαση στην εφορία για ασθενείς που νοσηλεύτηκαν και δεν είχαν να πληρώσουν.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες με κορμό τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια συνεχίζει τη δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των πολυιατρείων, των ιδρυμάτων πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων, στα πλαίσια μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που προωθείται διαχρονικά και ενιαία σε όλα τα κράτη της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια, με ή χωρίς δημοσιονομικό χρέος, είτε είναι στο ευρώ είτε όχι. Όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα κακής διαχείριση, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, αλλά είναι μέτρα που απορρέουν από συγκεκριμένες κατευθύνσεις της ΕΕ. Μέτρα που ξεκινούν από το γεγονός ότι η υγεία των λαϊκών οικογενειών  έχει μετατραπεί από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, που πουλιέται για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των διαφόρων μονοπωλιακών ομίλων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μεταφέρεται όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στις πλάτες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών  που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, σε πλήρη εφαρμογή της λογικής της ανταποδοτικότητας.
Αυτές οι πολιτικές είναι η αιτία που οδήγησαν το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας:
σε δραματική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και την «προσαρμογή» της λειτουργίας του σαν επιχείρησης Α.Ε., με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού σε συνδυασμό με όσο το δυνατό λιγότερο, φθηνότερο και ευέλικτο προσωπικό. Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Πρέβεζας για το 2015 είναι χαμηλότερος κατά 10%. Από τα 3,2 εκατ. που προβλέπονται η μέχρι σήμερα χρηματοδότηση είναι 0,5 εκατ. Δηλαδή προϋπολογισμός χρεοκοπίας. Μόνο τα χρέη του Νοσοκομείου για φάρμακα-υγειονομικό υλικό είναι σήμερα περίπου στα 3 εκατ. €.
στην κατάρρευση, το κλείσιμο κλινικών, όπως η Ουρολογική, η Ορθοπεδική και πλέον η καρδιολογική κλινική. Υπολειτουργούν Παθολογική, Παιδιατρική, Μαιευτική και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Το ίδιο συμβαίνει με τα τμήματα που διαθέτουν ένα γιατρό όπως Μικροβιολογικό, ΩΡΛαρυγγολογικό, Νευρολογικό, Οφθαλμολογικό, Δερματολογικό. Όλα αυτά γιατί δε γίνεται αντικατάσταση όσων αποχωρούν λόγω σύνταξης, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει η απάνθρωπη εντατικοποίηση της εργασίας, στα όρια των αντοχών των εργαζομένων. Η αδυναμία χορήγησης ρεπό και αδειών, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι μετακινήσεις του προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (όπως στη φύλαξη και την καθαριότητα, διοικητική υποστήριξη), είναι ο κανόνας. Κλονίζεται άμεσα, ακόμη και η ικανότητά του νοσοκομείου για  διασφάλιση της αποτελεσματικής εφημέρευσης για όλο το μήνα, λόγω δραματικής ελάττωσης του επιστημονικού δυναμικού.
σε στέγνωμα του Νοσοκομείου από υλικά και φάρμακα εξαναγκάζοντας τους νοσηλευόμενους να  πληρώνουν από την τσέπη τους.
σε λειτουργία του Νοσοκομείου με κριτήρια καπιταλιστικής αγοράς και κερδοφορίας, που σημαίνει πως θα κλείσει αν σαν επιχείρηση δεν είναι «βιώσιμο».
σε σταθερή κι καθημερινή επιδείνωση της λειτουργικότητας και αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού. Επιδιώκουν μεθοδευμένα οι ασθενείς όλο και περισσότερο να αναζητούν υπηρεσίες σε άλλα νοσοκομεία προκειμένου την εξέλιξη αυτή να την χρησιμοποιήσουν σαν αιτία «μη βιωσιμότητας» του Νοσοκομείου για να επιβάλλουν την αναστολή λειτουργίας του. Δηλαδή να αφήσουν τους ασθενείς χωρίς νοσοκομειακές υπηρεσίες και τους υγειονομικούς χωρίς δουλειά.

Αυτές οι πολιτικές είναι που γενικότερα αφήνουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου ανασφάλιστους, χωρίς  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έρμαια της εκμετάλλευσης των ιδιωτικών κέντρων αλλά και θύματα της «φιλανθρωπίας» των κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων που στήνουν Δήμοι και ΜΚΟ, πουλώντας «προστασία!» με μηδαμινές παροχές σε εξαθλιωμένους πάσχοντες.

Εργαζόμενοι της πόλης της Πρέβεζας, άνεργοι, φτωχοί αγρότες και ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα, σας καλούμε να συναντηθούμε όλοι μαζί  στο δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συμμαχίας με την οργάνωση στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές. Να  δοκιμάσουμε την πιο αποτελεσματική επιλογή που ως σήμερα είναι παροπλισμένη και αναξιοποίητη. Να επιλέξουμε δηλαδή μαζικά το δρόμο που οδηγεί σε καθολική σύγκρουση με την κρατική εργοδοσία και την  μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο.  Να συγκρουσθούμε με τις εργοδοτικές οργανώσεις και το πολιτικό προσωπικό τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ.                                               Να κατακτήσουμε την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και να δυναμώσουμε τη χειραφέτησή μας από παλιούς αλλά και νέους εργατοπατέρες που διατυπώνουν επαναστατικά λόγια αλλά ξορκίζουν των μαχητικό αγώνα των εργαζομένων. Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη, πλατιά λαϊκή συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να επιβάλουμε ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, αποκλειστικά δημόσιο, με δωρεάν και καθολικές παροχές υγείας – πρόνοιας για το λαό χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνο σε ένα τέτοιο σύστημα θα διασφαλισθεί ότι  και το Νοσοκομείο Πρέβεζας θα λειτουργεί για να καλύπτει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και όχι τα κέρδη των διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια και αφεντικά. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο που καρπώνονται μια χούφτα επιχειρηματικοί μονοπωλιακοί όμιλοι.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites