Με τους Ανθρώπους ή με τα ζώα; Διαλέξτε

Αγαπητοί φίλοι,
θέλω να θέσω υπόψη σας δυο σημαντικά γεγονότα για να προβληματιστείτε και να επιλέξετε.
Γεγονός Α:  Πριν λίγες ημέρες η Μητρόπολη Πρέβεζας, η ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας και η Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων διοργάνωσαν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο της Πρέβεζας για να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε αναξιοπαθούντες Ανθρώπους, δηλ. σε οικογένειες της Πρέβεζας.
Γεγονός Β: Την Παρασκευή 30/10/2015 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας για να αποφασίσει για 71 θέματα (τόσα αναγράφονται στην ημερήσια διάταξη).Τα διάβασα όλα πολύ προσεκτικά.
Το θέμα με αριθμό 8 λέει: «Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και Περιφερειακής ενότητας Ηπείρου για την εκτέλεση της υπηρεσίας: ‘’Εμβολιασμός  και σήμανση των αδέσποτων ζώων – σκύλων- στην Περιοχή του Δήμου Πρέβεζας’’ προϋπολογισμού 10.000 ευρώ».
Το θέμα με αριθμό  34 λέει: «Καθορισμός του τέλους προστασίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων Δήμου Πρέβεζας για το έτος  2016».
Για να ξέρετε: Στο Δήμο Πρέβεζας υπάρχουν 15.000 ρολόγια του νερού (Τα στοιχεία από την εταιρεία Ύδρευσης – Αποχέτευσης). Σε αυτά βγαίνουν 4 λογαριασμοί το χρόνο, άρα 60.000 λογαριασμοί. Με το 1 ευρώ ανά λογαριασμό, στα αδέσποτα της Πρέβεζας δίνουμε όλοι μαζί 60.000 ευρώ το χρόνο ή 5.000 ευρώ το μήνα, κάθε μήνα. Σε καμία άλλη πόλη της Ελλάδας δεν γίνεται κάτι παρόμοιο!
Δηλαδή η Μητρόπολη Πρέβεζας και κάποιοι άλλοι φροντίζουν για τους Ανθρώπους και κάποιοι μέσα στο Δήμο ξόδευαν και προγραμματίζουν να ξοδεύουν και στο μέλλον μεγάλα ποσά για τα αδέσποτα ζώα.
Η θέση η δική μου είναι απλή: Κανένα ευρώ για τα ζώα, όταν υπάρχουν Άνθρωποι που πεινάνε, που δεν έχουν φάρμακα, που δεν έχουν ζέστη στο σπίτι τους.
Και το δηλώνω πολύ έγκαιρα, πολύ πριν τις επόμενες εκλογές: Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εγκρίνουν τη χρηματοδότηση των ζώων, στις επόμενες εκλογές να πάνε να ζητήσουν την ψήφο των τετράποδων.
Εγώ θα ψηφίσω μόνο αυτούς που ενδιαφέρονται για τους Ανθρώπους.
Εσύ τι θα κάνεις;
Κυτίνος Ευάγγελος
Κάτοικος Πρέβεζας


1 σχόλιο για “Με τους Ανθρώπους ή με τα ζώα; Διαλέξτε”

  1. Ζωοανθρωπονόσοι…ψαξε τι ειναι και μετα δες ποσα θα ξοδευεις (τα διπλασια μη σου πω) χωρις εμβολια στους σκυλους για τη νοσηλεια των ηδη ταλαιπωρημενων συνανθρωπων σου (τσιμπουρια , λυσσα , δερματιτιδες , ψυλλοι…) Γιατι αν εχεις καποιες στοιχειωδεις γνώσεις θα ήξερες οτι η προληψη ειναι καλυτερη απο τη θεραπεια

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites