Η ΝΟΔΕ Πρέβεζας για την κατάσταση του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Στο τέλος του 2014 το Γενικό  Νοσοκομείο Πρέβεζας βρισκόταν στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης,  με αυξημένη ρευστότητα, με προγραμματισμό και επανεκκίνηση των διορισμών του μόνιμου προσωπικού. Αισιόδοξα ήταν τα νέα σχετικά και με την εξεύρεση πόρων για την  ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας ύστερα και από την  εξαγγελία από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Από τον Ιανουάριο του 2015 όμως, και με την εκλογή της νέας κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ) , το  Νοσοκομείο της πόλης μας πέρασε σε παράλληλη τροχιά  με την κατάσταση της οικονομίας της χώρας. καθώς άρχισε να βυθίζεται σε  ύφεση, ακολουθώντας την ολίσθηση της Εθνικής Οικονομίας. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη διαρκή υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Βασικοί λόγοι που συντελούν καθημερινά στο γεγονός αυτό είναι αφενός μεν η τραγικά μειωμένη χρηματοδότηση, αφετέρου δε οι μηδενικές ενέργειες του Υπουργείου Υγείας για δυνατότητα διορισμών  ιατρών και λοιπού προσωπικού.
Θυμίζουμε ότι το Νοσοκομείο λειτουργούσε  με κλάσμα του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για διάστημα άνω των 7 μηνών!!!!
Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι απλά δεν συνέβαλε στη λειτουργία του Νοσοκομείου, αντιθέτως υπονόμευσε τις προγραμματισμένες κ εγκεκριμένες πιστώσεις κ διορισμούς που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη  κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου όλες οι παραλείψεις και η αναλγησία που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, οδήγησε στη σημερινή πολύ δύσκολη  και επικίνδυνη κατάσταση.
Η πλήρης υποστελέχωση των Κλινικών από τις συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις αλλά κυρίως από την αδιαφορία  του ΥΥ  για διορισμούς    μόνιμου προσωπικού  φέρνει πολύ κοντά στην πραγματικότητα την μελλοντική αναστολή Κλινικών.

Είναι επομένως ζωτικής σημασίας για τη συνέχεια αυτού του Νοσοκομείου και για την ασφάλεια των πολιτών να ικανοποιηθούν ΑΜΕΣΑ οι παρακάτω ανάγκες, τις οποίες προτείνουμε:
1. Πρόσληψη  μόνιμου προσωπικού κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με τις άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου (ιατροί-νοσηλευτές-παραϊατρικό προσωπικό – διοικητικοί υπάλληλοι)
2. Άμεση και ταχύτατη  κάλυψη με επικουρικό προσωπικό έως ότου ολοκληρωθεί  η διαδικασία για μόνιμο προσωπικό. Κατά προτεραιότητα κάλυψη των αναγκών στις  κλινικές Παθολογική-Καρδιολογική-  Χειρουργική-Μονάδα Τεχνικού Νεφρού-Ουρολογική, για τρία χρόνια  και στη συνέχεια σε  παραϊατρικό.
3. Παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών όπου εργάζονται τώρα  στο Νοσοκομείο,  και μετά τις 31/12/2015.
4. Επιστροφή στις οργανικές θέσεις των ιατρών που βρίσκονται με μετακίνηση στην Λευκάδα(Καρδιολόγος) και στα Ιωάννινα ( Παιδίατρος)
5. Άμεση ολοκλήρωση των μετατάξεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου από άλλα Νοσοκομεία της χώρας.
6. Αύξηση της ρευστότητας, τουλάχιστον στα επίπεδο του 2013-2014, για την αποπληρωμή προμηθευτών και κατά προτεραιότητα  αυτών που δραστηριοποιούνται την πόλη μας.
7. Πρόσληψη  ιατρών και λοιπού προσωπικού για τη στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Νομού και του ΠΕΔΥ Πρέβεζας(πρώην ΙΚΑ) καθώς επίσης και αύξηση της χρηματοδότησης για τα λειτουργικά τους έξοδα.      

Σήμερα θεωρούμε ότι αυτό που έχει ανάγκη ο πληθυσμός της περιοχής μας δεν είναι η κατάργηση ή η συρρίκνωση-συγχώνευση –συνένωση- των υπηρεσιών και των κλινικών του Νοσοκομείου Πρέβεζας  με άλλα Νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά η περαιτέρω και επαρκής ενίσχυσή του  με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και ο κατάλληλος εξοπλισμός του με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες υπηρεσιών περίθαλψης του πληθυσμού τόσο της περιοχής της Πρέβεζας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι μεγάλη, διότι τελικός αποδέκτης της βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου μας ,στο σύνολό του, θα είναι ο κάθε πολίτης του Νομού μας.

                                                                                                              ΝΟΔΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites