“Ταφόπλακα” για τον κλάδο της κτηνοτροφίας τα μέτρα του 3ου Μνημονίου – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι Έλληνες Κτηνοτρόφοι

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν από την Πρέβεζα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας συνεδρίασε χθες το μεσημέρι.

 Τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΚ καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της κτηνοτροφίας της χώρας,λέγοντας πως χωρίς πρωτογενή τομέα το μέλλον αυτής της χώρας είναι δυσοίωνο, τονίζοντας μάλιστα πως είναι μεγάλη ανάγκη η ελληνική κοινωνία να γίνει αυτάρκης, καθώς οι εισαγωγές κρέατος από το εξωτερικό είναι μια μεγάλη αιμορραγία στην ελληνική οικονομία.

 Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τόσο τα προβλήματα, όσο και οι δράσεις που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα από τους κτηνοτρόφους με σκοπό να σταματήσει το φορολογικό “τσουνάμι” που προβλέπει για τον κλάδο τους το 3ο Μνημόνιο, ενώ διεκδικούν  την καταβολή των εξισωτικών και των επιδοτήσεων για τα βιολογικά προϊόντα οι οποίες αν δεν καταβληθούν μέχρι τα Χριστούγεννα θα κινηθούν νομικές διαδικασίες με δικηγόρο  την πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωσταντοπούλου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Καμπούρης μίλησε για την πολύ δύσκολη φάση που διανύει η Ελληνική Κτηνοτροφία λέγοντας πως η κατάσταση χειροτερεύει όλο και περισσότερο αφού το 3ο μνημόνιο είναι ότι χειρότερο για τον πρωτογενή τομέα της χώρας, τονίζοντας πως θα πλήξει κυρίως του συνταξιούχους και τους αγροτοκτηνοτρόφους. Με τα μέτρα του 3ου Μνημονίου οι κτηνοτρόφοι καλούνται να πληρώσουν φόρο 26% από το 1ο € και καταβολή προκαταβολής στο 100%, ενώ πλέον θα φορολογούνται και οι αγροτικές επιδοτήσεις. Στο 3ο Μνημόνιο προβλέπεται επίσης η κατάργηση του ΟΓΑ και συγχώνευση του με τον ΟΑΕΕ, μέτρο που θα τριπλασιάσει τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτοκτηνοτρόφων.
Ο κ. Καμπόυρης δεν δίστασε να κάνει και την αυτοκριτική του μιλώντας για της μη αποτελεσματικές ενέργειες της ΠΕΚ η οποία συμμετείχε μαζί με τον ΣΕΚ στην επιτροπή Βοσκοτόπων, η οποία όμως υπολειτουργούσε με αποτέλεσμα την αποχώρηση των φορέων, ενώ αναφέρθηκε και στην μη κάθοδο του ΑΚΚΕΛ στις πρόσφατες εκλογές, λέγοντας πως είναι απαραίτητο οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να εκπροσωπούνται στην Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. Καμπούρης εμφανίστηκε εντελώς αντίθετος με την τεχνητή λύση που προκρίνει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για την πληρωμή των επιδοτήσεων καθώς όπως είπε χαρακτηριστηκά, με αυτή την λύση θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδοτήσεις και εκείνοι που δεν έχουν ζώα, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου για την 7μηνη αδράνεια στην επίλυση του θέματος. 
Ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Κ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και γραμματέας του Κόμματων ΑΚΚΕΛ κ. Γιάννης Γκρίνιας, αναφέρθηκε στην Τεχνητή Λύση που προτείνει το υπουργείο για την πληρωμή των επιδοτήσεων, λέγοντας πως η Ομοσπονδία της Θεσσαλίας τάχθηκε υπέρ αυτής της λύσης, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει , τονίζοντας ότι έτσι στην καλύτερη περίπτωση η πληρωμή των ωφελουμένων θα γίνει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ κ .Παναγιώτης Λιβαδίτης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην Κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά “Κλινικά είμαστε νεκροί,ουσιαστικά είμαστε νεκροί, τυπικά υπάρχουμε”,ενώ τόνισε πως πρέπει να ανοίξει η διαδικασία εκλογής νέου Δ.Σ στην Π.Ε.Κ, η οποία καθυστέρησε λόγω του μείζονος θέματος που προέκυψε με τα βοσκοτόπια.


 Ο Ταμίας της ΠΕΚ κ. Στέργιος Κίτσιος τόνισε πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για επίλυση του προβλήματος με τα βοσκοτόπια, ενώ μεγάλο αγκάθι παραμένει ο μεγάλος γίγαντας που “τρώει” τα σωθικά της Ελλάδας, η γραφειοκρατία.

 Με σκληρή γλώσσα μίλησε και ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γεράσιμος Λιώλης ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων χαρακτηρίζοντας την ως “κοινωνικό αουσβιτς”.

  Ανάμεσα στις αποφάσεις της ΠΕΚ ήταν το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξουν συναντήσεις με όλους τους φορείς του κλάδου της αγροτοκτηνοτροφίας ώστε συντονισμένοι και με συλλογικότητα να αποτρέψουν πάση θυσία την ψήφιση των νέων φορολογικών μέτρων του 3ου Μνημονίου μέσα από δυνατές κινητοποιήσεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites