Ανάστατα τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Πρέβεζα από το κλείσιμο καταστημάτων της Carrefour-Μαρινόπουλος

Σε κλείσιμο καταστημάτων που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα είκοσι προσανατολίζεται ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους της εταιρείας και στην Πρέβεζα, ενώ η εταιρία υποστηρίζει ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα  οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα σημεία πώλησης που θα κλείσουν.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των σωματείων της Πρέβεζας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την πολυεθνική αλυσίδα «Carrefour – Μαρινόπουλος», για την απόφασή της να προχωρήσει στο κλείσιμο 17 καταστημάτων πανελλαδικά, γεγονός που θα φέρει πάνω από 200 απολύσεις.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των μειώσεων των μισθών, απολύσεων, εντατικοποίησης της δουλειάς που επέβαλε η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα και θα έχει και συνέχεια το επόμενο διάστημα, όπως διαρρέουν στελέχη της εταιρείας.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους στην εταιρεία ΚΑΡΦΟΥΡ-Μαρινόπουλος να αντιδράσουν αγωνιστικά στα σχέδια της εργοδοσίας και να διεκδικήσουν να μη γίνει καμία απόλυση, προσπερνώντας τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της κεντρικής διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, που δεν κάνει τίποτα απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, ενώ προσπαθεί να ευνουχίσει, ακόμα και να αποκλείσει από τις εκλογές που γίνονται αυτό το διάστημα όσα τοπικά παραρτήματα του σωματείου προβάλλουν αγωνιστική αντίσταση.
Να διεκδικήσουν με τη στήριξη του Σωματείου, των άλλων ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ:
Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Όλοι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα με τα δικαιώματα που είχαν.
Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια».

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                   30/9/2015

                    ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
                               ΤΗΣ CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική και τακτική της εταιρίας CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία προχωρά σε κλείσιμο 20 καταστημάτων της οδηγώντας στην ανεργία περίπου 250 εργαζόμενους.
 Τα Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, γνωστά για τον εργασιακό μεσαίωνα, την ακραία εργασιακή ευελιξία και τους μισθούς πείνας που έχουν επιβάλει, προχωρούν τώρα σε ακόμα πιο επιθετικές κινήσεις ενάντια στους εργαζόμενους.
 Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, που διαφημίζεται πλέον ως «100% ελληνική εταιρεία», έχει υποχρέωση να απορροφήσει όλους τους εργαζόμενους των καταστημάτων που κλείνει, σε άλλα γειτονικά μεγαλύτερα καταστήματα, στα οποία άλλωστε το προσωπικό σπανίζει και η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ
Είναι καιρός να καταλάβουν οι εργοδότες και ιδίως των πολυεθνικών αλυσίδων ,ότι οδηγώντας στην ανεργία εργαζόμενους με μισθούς πείνας καταστρέφει την ίδια την επιχείρηση που στηρίχτηκε με κόπους και θυσίες, του υπό απόλυση προσωπικού της.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας απαιτεί να μπει εδώ και τώρα οριστικό τέλος στα καταστροφικά σχέδια της εργοδοσίας και θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε μέσο και τρόπο.

                                                       ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites