Πέμπτη, 22/03/2018

Πλούσιο πρόγραμμα και την δεύτερη ημέρα του Preveza Jazz Festival!

Ο καιρός έκανε τελικά το χατίρι στους διοργανωτές καθώς στο τέλος της δεύτερης ημέρας του Festival ξέσπασε καλοκαιρινή μπόρα. Παρά το γεγονός αυτό οι θεατές πρόλαβαν και απόλαυσαν μία πλούσια μουσική ημέρα, Καμαρώνοντας  τον ταλαντούχο Πρεβεζάνο κιθαρίστα Κωνσταντίνο Μαργαρίτη με τρεις δραστήριους μουσικούς της σκηνής του Βερολίνου οι οποίοι συνδύασαν με μοναδικό τρόπο τη νεουορκέζικη τζαζ με κλασσικές μεσογειακές και φόλκ επιρροές.

Ακολούθησαν το πολυεθνικό κουαρτέτο Hijazz  που  έχει ως σημείο εκκίνησης την πλούσια αραβική παράδοση.Το γκρουπ αποτελούν ο Τυνήσιος Moufadhel Adhoum (ούτι), ο ελληνικής καταγωγής πιανίστας Niko Deman, ο Πορτογάλος μπασίστας Ruy Salgado και ο Βέλγος ντράμερ / περκασιονίστας Chryster Aerts και το πεδίο δράσης του είναι κυρίως οι πολλαπλές και πολύμορφες μουσικές της Μεσογείου που ενώνονται και δημιουργούν μια μοναδική και απολαυστική ατμόσφαιρα, και βραδιά ολοκληρώθηκε με την Μπάντα της Athinas Kontou  (Γερμανία).
Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία, η Αθηνά Κοντού έχει κάνει σπουδές μουσικολογίας και μπάσου έχοντας σαν κύρια κατεύθυνσή της την τζαζ. Από πέρυσι συνδυάζει την τζαζ με τις ελληνικές της μουσικές ρίζες δημιουργώντας ένα γκρουπ όπου συμμετέχουν η τραγουδίστρια (και εξαδέλφη της) Καλλιόπη Σκούρτου ή η Ελένη Βαλέντη για τις εμφανίσεις στην Ελλάδα. Οι μελωδίες και αρμονίες της τζαζ ενσωματώνονται στο ρεπερτόριο του γκρουπ από τον σαξοφωνίστα Philipp Sebening και τον πιανίστα Johannes Bigge, που επίσης παίζει και τσέμπαλο – δίνοντας μια μοναδική χροιά που κινείται μεταξύ της ευρωπαϊκής κλασικής μουσικής και του ελληνικού μπουζουκιού. Ο Sebastian Flaig συμπληρώνει το σύνολο με τους ανατολίτικους ρυθμούς του και την τέλεια τεχνική του στα κρουστά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ