ΠΡΕΒΕΖΑ:”Φουσκώνουν” τα τεφτέρια-Δραματική μείωση της αγοραστικής δυνατότητας συμπολιτών μας!

Κάθε μέρα και περισσότεροι είναι οι Πρεβεζάνοι πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να προμηθευτούν μετρητοίς είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα. Το φαινόμενο αυτό φυσικά και δεν προέκυψε σήμερα, αλλά είναι το αποτέλεσμα της σκληρής λιτότητας των τελευταίων μνημονιακών ετών. Τα φορομπηχτικά μέτρα σε συνδυασμό με την μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και την αύξηση της ανεργίας, στραγγάλισαν τα όποια εισοδήματα της μεσαίας τάξης, κάτι που οδηγεί καθημερινά στην κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής δυνατότητας πολλών συμπολιτών μας. Οι επιχειρήσεις που βλέπουν τις σελίδες του τεφτεριού τους να γεμίζουν καθημερινά όλο και περισσότερο, είναι τα συνοικιακά super και mini markets, τα ταχυφαγεία αλλά και τα φαρμακεία της γειτονιάς μας.Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Πρέβεζα και την Λευκάδα κ. Ευάγγελος Κύρλας στο mypreveza.gr υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και την συμμετοχή των 2 και 3 € στα συνταγογραφημένα φάρμακα, ενώ αυξάνεται καθημερινά το φαινόμενο της προχορήγησης αφού ο τομέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης της περιοχής μας αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον μεγάλο όγκο των ασθενών. Τεράστιο πρόβλημα βέβαια αποτελούν και οι ανασφάλιστοι οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά και συγκαταλέγονται και αυτοί στους συμπολίτες μας που το όνομά τους είναι γραμμένο σε κάποιο τεφτέρι. Ο κ. Κύρλας επίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση μας, ανέφερε πως σε μηνιαία βάση ο όγκος των απλήρωτων φαρμάκων σε κάθε φαρμακείο αγγίζει ακόμα και τα 6.000 ευρώ με τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι στην κορυφή της λίστας των οφειλετών.  Αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία των φαρμακείων. Στα συνοικιακά σούπερ και μίνι μάρκετ η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη αφού οι λίστες των οφειλετών μεγαλώνουν.Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Κοντομίχη μας είπε ότι η όλη κατάσταση αποτελεί έναν φαύλο κύκλο. Είναι μοιραίο από την στιγμή που το εισόδημα των αγοραστών έχει συρρικνωθεί δραματικά το φαινόμενο των επί πιστώσει αγορών σε είδη πρώτης ανάγκης, να μεγαλώνει κάθε μέρα και περισσότερο. ” Ο πελάτης είναι φερέγγυος, όταν όμως του έχουν συρρικνώσει τόσο πολύ το εισόδημα γίνεται χωρίς να το θέλει και χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος αφερέγγυος” είπε χαρακτηριστικά. Αυτός ο φαύλος κύκλος σε συνδυασμό με τα πολυκαταστήματα τα οποία κατέχουν μεγάλο ποσοστό της Πρεβεζάνικης αγοράς, οδηγούν μοιραία πολλά συνοικιακά μαγαζιά στο να βάλουν λουκέτο. Ο μόνος τομέας που δεν φαίνεται να έχει πληγεί από αυτό το φαινόμενο είναι ο κλάδος της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων όπου εκεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεν είναι  στο βερεσέ καφέ ή ποτό ή φαγητό κάτι που υπάρχει (εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως τα ταχυφαγεία)  αλλά στην μείωση της κατανάλωσης η οποία όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Σπύρος Κοκκαλης είναι πολύ μεγάλη κυρίως στο αλκοόλ.
Μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε να στηρίζουμε περισσότερο τα μαγαζιά της γειτονιάς μας γιατί όπως αποδεικνύεται στα δύσκολα, αυτά είναι που στηρίζουν εμάς με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει …
Ρεπορτάζ Σολδάτου Ανδριάνα

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites