Τρίτη, 20/03/2018

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!»

Με το σύνθημα «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας ξεκινά την εφετινή Καλοκαιρινή Eκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας συμμετέχοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά σε ένα δίκτυο 121 δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθήκες της χώρας την εποπτεία και την καθοδήγηση των οποίων έχει για πρώτη χρονιά η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).
   Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας είναι πλέον θεσμός όταν το 2012 συμμετείχε για πρώτη φορά, στη πρωτοβουλία του Future Library, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε στη Βέροια το 2011, μέσα από τους κόλπους της πρωτοπόρας και διεθνώς καταξιωμένης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, με στόχο «να μεταμορφώσει τις ελληνικές δημόσιες βιβλιοθήκες σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης».
 Το 2014 ο πρώτος κύκλος δράσεων του Future Library έκλεισε, παραχωρώντας τον ρόλο του συντονιστή και του εκπαιδευτή στην ΕΒΕ, στην οποία ανήκει θεσμικά ο ρόλος αυτός. Το Future Library, και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που χρηματοδοτεί τις δράσεις του, συνεργάζονται στην δημιουργία των προγραμμάτων της φετινής  Καλοκαιρινής Εκστρατείας, την εποπτεία της οποία έχει αναλάβει από εδώ και στο εξής η ΕΒΕ.
   Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας συμμετέχοντας ενεργά από το 2012 στο εθνικό αυτό δίκτυο, διοργάνωσε περισσότερες από 150 δράσεις και φιλοξένησε  περισσότερα από 2000 παιδιά. Με τη βοήθεια και τη συνδρομή 20 και πλέον εμψυχωτών και εθελοντών, τα παιδιά πέρασαν δημιουργικά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ερχόμενα πιο κοντά στο βιβλίο και στους κόσμους που αυτό κρύβει.
Οι καλοκαιρινές δράσεις ξεκινούν την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 και θα ολοκληρωθούν στις 29 Ιουλίου 2015.
Παιδιά, έφηβοι, ενήλικες και γενικότερα όλοι οι χρήστες της βιβλιοθήκης καλούνται να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες και εκδηλώσεις τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει η βιβλιοθήκη. Μπορεί να γίνει κρυψώνα θησαυρών, μηχανή του χρόνου, χάρτης, μουσείο,  μια μεγάλη κουφάλα δέντρου ή ακόμη .… και κινηματογραφικό πλατό.
Οι συμμετοχές των παιδιών στις δράσεις γίνονται με προεγγραφή εκτός από την εναρκτήρια και την τελική εκδήλωση.
Οι εγγραφές γίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας κατά τις ημέρες και ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. και απογεύματα Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 18.00 μ.μ. – 20.30 μ.μ.  μέχρι και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης.: 2682029889

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ