Τραγική η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας – Καναλακίου και Πάργας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Δημοτικούς Συμβούλους  Γιάννη Νόβα (Δήμο Πρέβεζας) και τους
Γάκη Σωτήρη και Ζούλα Ανδρέα (Δήμο Πάργας) στα Κέντρα Υγείας – Καναλακίου και Πάργας. Συζήτησαν με το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς την κατάσταση που επικρατή στα δύο Κέντρα Υγείας.   

                               
                                   
Την κατάσταση που είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που
εκπορεύεται από την ΕΕ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιούν συστηματικά την υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της Υγείας των πενιχρών εισοδημάτων των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να στηρίξουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα της Υγείας, του Φάρμακου και της Πρόνοιας, με τραγικές συνέπειες για το λαό της Περιοχής.
Ήδη η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας είναι τραγική.                                                                                     Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου, λειτουργεί τα πρωινά με έναν και μοναδικό ειδικό ιατρό                (Παθολόγο) ο οποίος όταν απουσιάζει δεν αντικαθίσταται από άλλον. Το πρόγραμμα εφημέρευσης μέχρι πρότινος, καλυπτόταν από δύο ειδικούς ιατρούς (Παθολόγο και Γενικό ιατρό που η έδρα του είναι αλλού). Οι εφημερίες τους κάλυπταν τις μισές περίπου μέρες του μήνα. Οι άλλες μισές πραγματοποιούνταν από ανειδίκευτους ιατρούς (αγροτικούς), πράγμα εντελώς απαράδεκτο, επικίνδυνο και παράνομο. Επίσης οι εφημερίες του Κ.Υ στις απογευματινές βάρδιες δεν διέθεταν οδηγό ασθενοφόρου και οι ασθενείς που έπρεπε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας μεταφέρονταν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία εδράζουν στην Πρέβεζα!!                                                                                                                          

           
  Στο Κέντρο Υγείας Πάργας, επικρατεί η ίδια και χειρότερη κατάσταση. Εκεί υπάρχουν τα πρωινά δύο ειδικοί ιατροί ( Γενικοί Ιατροί) χωρίς αγροτικό ιατρό οι οποίοι πραγματοποιούν περίπου 20 εφημερίες ( δέκα έκαστος) και οι υπόλοιπες δέκα καλύπτονται από άλλους ιατρούς ειδικούς ή και ανειδίκευτους που ανήκουν σε άλλα Κ.Υ. Κατά την διάρκεια της εφημερίας και στο Κ.Υ Πάργας σε πολλές βάρδιες δεν υπάρχει και εκεί οδηγός ασθενοφόρου.
Η παραπάνω τραγική κατάσταση τις τελευταίες ημέρες έγινε πραγματικά επικίνδυνη μετά την απόφαση της 6ης ΥΠΕ με την οποία την μία μέρα θα εφημερεύει το ένα και την επόμενη το άλλο Κέντρο Υγείας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι τα αποθεματικά των Κ.Υ για το έτος 2015 περικόπηκαν περαιτέρω με συνέπεια να μην αρκούν για την αποπληρωμή των επιπλέων εφημεριών.                                                                                                                                                                                           Είναι άμεση ανάγκη να πάρουμε θέση μάχης απέναντι στα νέα μέτρα. Είναι επείγουσα ανάγκη να μη μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς  πραγματική ενημέρωση, χωρίς να γνωρίζει τι ετοιμάζουν σε βάρος του, χωρίς να πει γνώμη και να πάρει ατομική ευθύνη.
Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, μαζί και στον τομέα της Υγείας σε ενιαίο μέτωπο να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις στα επείγοντα προβλήματα, να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές και στους άλλους αγωνιστικούς φορείς του κινήματος.                                    Χρειάζεται πάλη για την εξουσία όπου θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, εξουσία που θα σχεδιάζει κεντρικά με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.                                                                                                               Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Χωρίς καμιά αναμονή. Μαζί με ολόκληρο το ταξικό κίνημα, συντονισμένα, μαχητικά και ανυποχώρητα να διεκδικήσουμε τώρα :
·       Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαν ως σήμερα εργαζόμενοι και ασθενείς.
·       Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια της φοροληστείας, όλες οι πληρωμές των ασθενών
·       Να καταργηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί – μνημονιακοί νόμοι σε Υγεία-Πρόνοια- Φάρμακο.
·       Να φύγουν οι εργολάβοι από το νοσοκομείο, να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που απασχολούν.
·       Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητα στην Υγεία.
·       Να πληρωθούν όλες οι οφειλόμενες εφημερίες, υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες.
·       Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων
·       Να παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
·       Πλήρης και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση των δομών και υπηρεσιών Υγείας.
·       Σύγχρονο ποιοτικό νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας στο νομό Πρέβεζας.
·       Για ένα καθολικά και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας στη χώρα μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 8 το απόγευμα, μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites