Διαλύουν το Νοσοκομείο μας μέρα με την μέρα!

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας μας ενημερώνει για άλλη μία κίνηση που Ναρκοθετεί την καθημερινή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας. Με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα μετακινηθεί μία Καρδιολόγος στο νοσοκομείο Λευκάδας.
Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων
Κάτω τα χέρια απ’ το Νοσοκομείο!
Τόσο απλό, τόσο επίκαιρο για το νοσοκομείο Πρέβεζας
Δεν έχει ακόμα κοπάσει ο αχός από το συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στην πόλη μας υπέρ της διάσωσης και αναβάθμισης του νοσοκομείου της Πρέβεζας και συνεχίζονται να εκδηλώνονται πρακτικές και ενέργειες που τελικό αποτέλεσμα έχουν την αποδιοργάνωση της λειτουργίας τμημάτων και υπηρεσιών του.
Τέτοιες ενέργειες αποτελούν, η μετακίνηση από τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας μίας γιατρού καρδιολόγου του νοσοκομείου της Πρέβεζας στο νοσοκομείο Λευκάδας, κατόπιν αιτήσεώς της, χωρίς να ληφθεί όμως μέριμνα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ αντικατάστασής της, ΝΑΡΚΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ουσιαστικά πλέον την καθημερινή λειτουργία και εφημέρευση της καρδιολογικής κλινικής Πρέβεζας, η οποία κάλυπτε μέχρι σήμερα με τη λειτουργία της την περιοχή Πρέβεζας-Λευκάδας-ΒΔ Αιτωλοακαρνανίας και ανάλογης λογικής ενέργειες του διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας, ο οποίος χωρίς σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας, των προϊσταμένων τομέων και των προϊσταμένων τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου έχει επιδοθεί, ειδικά το τελευταίο καιρό, σε ένα κύμα μετακινήσεων εξειδικευμένου προσωπικού της νοσηλευτικής υπηρεσίας προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία τους. Τελευταίο περιστατικό, η απόφασή του για μετακίνηση μιας μαίας του ΓΝ Πρέβεζας στο ΚΥ Θεσπρωτικού χωρίς οποιαδήποτε μέριμνα για ταυτόχρονη αντικατάστασής της αδυνατίζοντας τη λειτουργία του γυναικολογικού –μαιευτικού τμήματος.
Σημειωτέον ότι το σωματείο μας έχει καταγγείλει ως παράνομες και παράτυπες ανάλογες ενέργειες του διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας με αφορμή τις προσωρινές αναθέσεις καθηκόντων στην Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ αυτές τις συνεχιζόμενες πρακτικές, απ’όπου κι αν προέρχονται, καθώς αποτελούν ακόμη ένα επιβαρυντικό στοιχείο στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο της πόλης μας λόγω των πολιτικών της συστηματικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις επί έτη.
Δεν είμαστε αντίθετοι στην εξυπηρέτηση των προσωπικών, οικογενειακών αναγκών των εργαζομένων και στη διευκόλυνσή τους ούτε βεβαίως στην εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου αλλά οποιαδήποτε τέτοια διευκόλυνση, πρέπει να γίνεται με τρόπο διαφανή, δημοκρατικό, αξιοκρατικό με σεβασμό στο μέχρι τώρα έργο των υπαλλήλων και πάντα σε συνεργασία με την αρμόδια διεύθυνση και μετά από συνεννόηση με  τους προϊσταμένους του υπό μετακίνηση υπαλλήλων και ταυτόχρονα να συνοδεύεται ταυτόχρονα από αντίστοιχα ΑΜΕΣΑ μέτρα αντικατάστασης και ενίσχυσης των τμημάτων και κλινικών.
Το ΔΣ του Συλλόγου, καλεί την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ΑΜΕΣΑ να αντικαταστήσει την μετακινηθείσα καρδιολόγο του νοσοκομείου, το διοικητή του νοσοκομείου να σταματήσει τις καταγγελλόμενες πρακτικές και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγεία για μια ακόμη φορά να αποκαταστήσει το κλίμα ηρεμίας στο νοσοκομείο Πρέβεζας.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου , την κοινωνία της πόλης μας σε συναγερμό και εγρήγορση ώστε να αποτρέψουμε την υποβάθμιση, αποδιοργάνωση και διάλυση του Νοσοκομείου της πόλης μας.
Κάτω τα χέρια απ΄ το νοσοκομείο!

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites