Τρίτη, 20/03/2018

ΠΡΕΒΕΖΑ:Κοινή η αποδοχή του αιτήματος για ανέγερση νέας σχολικής μονάδας στο Κανάλι.

Η  αναγκαιότητα ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας στην  Τοπική Κοινότητα   Καναλίου επισημάνθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο  Δημαρχείο Πρέβεζας με την συμμετοχή  του αρμόδιου αντιδημάρχου Κωσταντίνου Ματέρη, του προϊσταμένου της Α΄θμιας  Εκπαίδευσης  Π.Ε Πρέβεζας  Δημήτρη Ηλιόπουλου, του προέδρου της Τ.Κ Καναλίου Κωσταντίνου Μυριούνη , του διευθυντή του σχολείου Ματθαίου Φιλιππούση και άλλων φορέων.
Υπόψη του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη  τέθηκαν οι  παράμετροι που  συνηγορούν στην ανάγκη ενός νέου  10 θέσιου σχολείου  που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.
Οπως τονίστηκε μεταξύ άλλων  το διδακτήριο όπου στεγάζεται σήμερα το 6΄θέσιο σχολείο  έχει σοβαρό πρόβλημα  χώρου με αποτέλεσμα   να  περιορίζονται οι δραστηριότητές του καθώς επίσης  και να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του  ολοήμερου νηπιαγωγείου που γειτνιάζει με το  δημοτικό σχολείο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για το έτος 2014-2015  έχουν εγγραφεί και φοιτούν 82 μαθητές ενώ  υπάρχει αυξητικη τάση του αριθμου τους για τα επόμενα χρόνια.
Σε αυτά τα δεδομένα  έρχεται να προστεθεί  και  η οικιστικη ανάπτυξη που παρουσιάζει η περιοχή το τελευταίο διάστημα.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ.Μπαϊλης επεσήμανε ότι η Δημοτικη Αρχή στηρίζει την προσπάθεια  δρομολογώντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την σύνταξη και οριστικοποίηση των απαιτούμενων μελετών για την ανέγερση νέου 10 θέσιου Δημοτικου Σχολείου στο Κανάλι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ