Δευτέρα, 18/06/2018

ΠΡΕΒΕΖΑ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Και δεύτερο περιστατικό αλίευσις τοξικού Λαγοκέφαλου

Δύο αλιεύσεις του επικίνδυνου τοξικού Λαγοκέφαλου είχαμε στην Θαλάσσια Περιοχή ανοιχτά της Πρέβεζας μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Στην πρώτη περίπτωση όπως σας είχαμε ενημερώσει μόνο εμείς με σχετική ανάρτηση, το επικίνδυνο για την υγεία ψάρι αλιεύθηκε στην περιοχή ανοιχτά του Μύτικα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Το γεγονός ότι τα περιστατικά γίνονται όλο και συχνότερα, οδήγησε το τμήμα αλιείας του ΔΑΟΚ Πρέβεζας να κάνει την παρακάτω ανακοίνωση.
ΔΑΟΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΣΤΟΥΜΠΟΥ
26820-26983                                

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                    

Από τη ΔΑΟΚ Πρέβεζας  τμήμα Αλιείας γίνεται γνωστό ότι :
Ψάρι του είδους λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus) αλιεύθηκε την 24-6-2015 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Παντοκράτορα από ερασιτέχνη αλιέα.
Το συγκεκριμένο ψάρι περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του ( εντόσθια , δέρμα) οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση κατανάλωσής του από τον άνθρωπο για αυτό και συνιστάται να μην καταναλώνεται.
Έχει χαρακτηριστικό σχήμα σαν τορπίλη, δύο ασημένιες λωρίδες στις πλευρές του σώματος, στη ράχη είναι γκριζωπό, λαδί, ή φαιό με έντονα σκούρα στίγματα, δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα χαρακτηριστικά δόντια σαν ράμφος.
Ο πληθυσμός του φαίνεται να έχει εξαπλωθεί και να έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και στο Ιόνιο πέλαγος και για αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ