Ελεονώρα Αποστολίδη: Η βραβευμένη πιανίστα από την Πρέβεζα την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου η Ελεονώρα Αποστολίδη θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Αρ.3 του Ludwig van Beethoven συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στο βίντεο παρακολουθείστε την να παίζει παράφραση της όπερας του Verdi Rigoletto του Franz Liszt

Ίσως, εάν η μαμά της ήταν τσελίστρια, να έπαιζε σήμερα τσέλο. Πάντως όταν ήταν μικρή στην Πρέβεζα, η Ελεονώρα Αποστολίδη ζήλευε με πάθος τα άλλα κοριτσάκια που έρχονταν σπίτι της για να μελετήσουν πιάνο με την καθηγήτρια μητέρα της και απαιτούσε επίμονα να μάθει και εκείνη να παίζει. Μόλις έκλεισε τα …τρία, οι γονείς της της έκαναν το χατίρι.

Στα επτά της έπαιρνε ήδη μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς – το 2002 απέσπασε το βραβείο της σολίστ στο International Competition of Young Performers που είχε διεξαχθεί εκείνη την χρονιά στην Αθήνα – και, το 2010, στα 15 της, είχε ήδη αποφοιτήσει από το Ωδείο.

Πέντε χρόνια και πολλά βραβεία αργότερα, σπουδάζει με υποτροφία στο Purchase College στη Νέα Υόρκη όπου, φέτος, αναδείχθηκε ως η κορυφαία πιανίστα της χρονιάς, ανάμεσα σε δεκάδες μουσικούς από όλον τον κόσμο, από την AADGT, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά νέους χαρισματικούς μουσικούς του κλασικού ρεπερτορίου να χτίσουν την καριέρα τους. Η καριέρα της βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου η Ελεονώρα Αποστολίδη θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα  Αρ.3 του Ludwig van Beethoven συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τι λέει η ίδια για όλη αυτή την πορεία; «Στη μουσική δεν αρκεί να είσαι χαρισματικός ή να παίρνεις βραβεία – τα οποία είναι ένα κίνητρο – ή να μελετάς πολλές ώρες καθημερινά.  Εάν δεν αγαπάς πραγματικά τη μουσική, το αποτέλεσμα θα είναι συναισθηματικά άδειο.»

Info: Η ΣΟΔΘ στο Μέγαρο – Νέοι Μουσικοί μας προσκαλούν: Aίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», Μ2, Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικά – φοιτητικά – κάτοχοι κάρτας ανεργίας), Πληροφορίες- εισιτήρια στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους, στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής, στο 2310895938-9 και στο www.tch.gr
kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites