Πέμπτη, 22/03/2018

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ για την επέτειο 19 ετών από τον Θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

  Συμπληρώνονται σήμερα 19 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του Πα.Σο.Κ, Ανδρέα Παπανδρέου.
   Ο Ανδρέας Παπανδρέου, σφράγισε με την παρουσία του την ελληνική Ιστορία στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.
  Από τα πρώτα του πολιτικά βήματα στην Ένωση Κέντρου, τον ‘’Ανένδοτο’’ και την αντιστασιακή δράση κατά της χούντας μέσω του ΠΑΚ έως την ίδρυση του Πα.Σο.Κ το 1974, την ‘’Αλλαγή’’ του 1981 και τη διακυβέρνηση της χώρας ο Ανδρέας Παπανδρέου πορεύτηκε σταθερά προσηλωμένος στις αρχές της Δημοκρατίας και στο τρίπτυχο ‘’Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία –Εθνική Απελευθέρωση’’. Κατάφερε έτσι να επιτύχει τον εκδημοκρατισμό της πολύπαθης ελληνικής κοινωνίας, την Εθνική Συμφιλίωση, την αποκατάσταση των αδικιών και τη σημαντική βελτίωση του επιπέδου ζωής των μη προνομιούχων μέσω της θεμελίωσης του κοινωνικού κράτους και της οικονομικής ανάπτυξης .
  Κατάφερε ακόμη, μέσα από μία υπερήφανη, δυναμική αλλά και ρεαλιστική εξωτερική πολιτική να επαναπροσδιορίσει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική σκακιέρα και να την καταστήσει υπολογίσιμο παράγοντα των εξελίξεων.
  Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, κατά την οποία το Πα.Σο.Κ σήκωσε δυσανάλογο πολιτικό βάρος από αυτό που του αναλογούσε, ώστε να αποτρέψει την εθνική καταστροφή της άτακτης χρεοκοπίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου αποτέλεσε σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για όσα στελέχη του επέλεξαν στα δύσκολα να δώσουν την μάχη για τη σωτηρίας της χώρας, χωρίς να λιποτακτήσουν ή να υπονομεύσουν την παράταξη.
Σήμερα, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης η μνήμη του Ανδρέα μας δίνει δύναμη ώστε με σκληρό αγώνα να το καταστήσουμε και πάλι βασικό πόλο συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης,  κερδίζοντας και πάλι την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ