Κυριακή, 22/07/2018

1η Ιουλίου 2015: Η Μέρα που η Ελλάδα χρεωκόπησε

Τελικά η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση της και  πλέον βρίσκεται όλη η χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας με ανεξέλεγκτες συνέπειες, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες ώρες.

Η κυβέρνηση δια στόματος του κ. Δραγασάκη δήλωσε πως θα ζητήσει παράταση της πληρωμής από το ΔΝΤ και αξίζει να σημειωθεί πως δυστυχώς η χώρα μας είναι πλέον όπως η Ζιμπάμπουε και το Σουδάν που επίσης είχαν αθετήσει τις πληρωμές τους.

Με τη μη πληρωμή της δόσης, το ΔΝΤ θα επικοινωνήσει την Τετάρτη με την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μάθει εάν υπήρξε κάποιο πρόβλημα τεχνικό. Εκεί προφανώς θα ενημερωθεί ότι η μη πληρωμή έγινε γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση από το ΔΝΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ υποχρεούται άμεσα να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου πιθανότατα θα αποφασίσουν να κηρύξουν τη χώρα σε καθεστώς ληξιπρόθεσμου οφειλέτη.

Άλλωστε πλέον με την ώρα να δείχνει μία μετά τα μεσάνυχτα, η χώρα βρίσκεται εκτός ομπρέλας προστασίας της ευρωζώνης και το οποίο είχε εδώ και πέντε χρόνια που ήταν σε πρόγραμμα διάσωσης.
newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ