Οι προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Στράτου Ιωάννου έχουν αποτέλεσμα και η διάδοση του πρωϊνού προχωρά με γοργό ρυθμό.
Ο κ. Ιωάννου, ο οποίος παραβρέθηκε στην έκθεση, δήλωσε «Η προώθηση του Ελληνικού πρωϊνού της Ηπείρου και γενικότερα της ηπειρώτικης γαστρονομικής παράδοσης αυξάνει την επιθυμία των τουριστών να επισκεφτούν την Ήπειρο. Επιπλέον, ενισχύει τους ξενοδόχους μέσω της ισχυροποίησης της ταυτότητας των προϊόντων που προσφέρουν, αλλά και την εμπειρία του επισκέπτη και μέσω αυτών αυξάνει τη ζήτηση των τοπικών μας προϊόντων, ενδυναμώνει την τοπική παραγωγή και ενισχύει το εισόδημα των παραγωγών. Συνέχισε λέγοντας «Θέλω να ευχαριστήσω τους Ηπειρώτες παραγωγούς, οι οποίοι, προσφέροντας μας τα προϊόντα τους, συνετέλεσαν στο να έχει η συγκεκριμένη ενέργεια ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, τους Ηπειρώτες σεφ μας, τον κ. Αλεξάνδρου Παύλο, τον κ. Κωνσταντίνο Κυριάκη, τον κ. Αλέξη Θεοδωράκη,τον κ. Αλέξανδρο Ροπόκη, την κ. Μαρία Μερκούρη, την κ. Αλεξία Αγραφιώτου, που επιμελήθηκαν το Πρωινό της Ηπείρου και κατέπληξαν τους επισκέπτες με τα Ηπειρώτικα εδέσματα που ετοίμασαν, καθώς και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, για την άρτια συνεργασία που είχαμε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας»