Τετάρτη, 18/07/2018

Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις- προσοχή στον παγετό…

Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα από
τις χιονοπτώσεις- προσοχή στον παγετό…

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς από τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα, που μέχρι το μεσημέρι, έχουν προξενηθεί από τη χιονόπτωση.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Από νωρίς το πρωί έχουμε χιονοπτώσεις μέχρι και στα πεδινά του Νομού Ιωαννίνων. Οι χιονοπτώσεις δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Εμείς έχουμε εδώ και χρόνια ειδικευθεί ως Πολιτική Προστασία και όπου χρειάζεται γίνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, σε όλα τα σημεία του δικτύου Βοηθάμε και όλους τους Δήμους, είτε με αλάτι είτε με ότι άλλο χρειάζεται. Γίνεται μια προσπάθεια σε δύο μέτωπα, το ένα αφορά στον αποχιονισμό και το δεύτερο στις τεράστιες πληγές που υπάρχουν σε όλη την Ήπειρο από τις μεγάλες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Γίνεται αγώνας και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες αλλά και στον κόσμο για την υπομονή του».

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, επισημαίνει ότι σταδιακά θα σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας και τις επόμενες ώρες και ημέρες θα επικρατεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό όσοι κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για Εγνατία- πλημμυρικά φαινόμενα

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Γ. Σκόδρα σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στον αυτοκινητόδρομο στην περιοχή της Πεδινής και τα πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων τις προηγούμενες ημέρες, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Καλά είναι κάποιοι να σέβονται τον τόπο που έρχονται να κάνουν δηλώσεις. Από το νόμο ορίζονται οι υπεύθυνοι για τις καταβόθρες, τη διαχείριση των υδάτων, τα δάση, για όλα. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες ακόμη και όταν δεν τις έχουμε. Δυστυχώς όμως τη διαχείριση των υδάτων την έχουν δώσει στο ελληνικό δημόσιο και όχι σε εμάς.(την αιρετή Περιφέρεια)».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ