Τελευταίες πινελιές για τη μεγάλη καρναβαλική γιορτή στη Φιλιππιάδα

Τελευταίες πινελιές για τη μεγάλη καρναβαλική γιορτή σε Φιλιππιάδα, Θεσπρωτικό και τις υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ζηρού

Τις τελευταίες λεπτομέρειες φροντίζουν με μεράκι οι διοργανωτές του Καρναβαλιού Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού αλλά και των υπόλοιπων αποκριάτικων και καρναβαλικών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα σε όλο τον Δήμο Ζηρού, ώστε να είναι όλα απόλυτα έτοιμα και οργανωμένα. Η μεγάλη καρναβαλική γιορτή της Φιλιππιάδας θα γίνει, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική Πλατεία της πόλης. Για πρώτη φορά φέτος τα γκρουπ θα είναι όλων των ηλικιών, ενώ θα συμμετάσχουν και γκρουπ ανδρών.
Με βάση τις μέχρι τώρα συμμετοχές που έχουν ξεπεράσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών, θα πάρουν μέρος τουλάχιστον 28 πολυπληθή γκρουπ, (ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί). Θα συμμετάσχουν καρναβαλικά γκρουπ από τον Σύλλογο Γυναικών Φιλιππιάδας που είναι και ο βασικός διοργανωτής των καρναβαλικών εκδηλώσεων τα τελευταία 12 χρόνια, πολιτιστικούς συλλόγους της Φιλιππιάδας και της ευρύτερης περιοχής, σχολές χορού, ενώ θα πάρει μέρος και ο Σύλλογος «Χορότεχνον» ο οποίος έχει προγραμματίσει ειδική επίδειξη το βράδυ της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου με το κάψιμο του καρνάβαλου. Στα πιο αξιοσημείωτα του φετινού καρναβαλιού Φιλιππιάδας η συμμετοχή για πρώτη φορά του Συλλόγου Νέων Φιλιππιάδας.
Σημειώνεται ότι τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Φιλιππιάδα στηρίζει ο Δήμος Ζηρού, όπως και όλες τις καρναβαλικές και αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα οργανωθούν σε Δημοτικές Κοινότητες.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 το πρωί στην κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας, ο μάγος Μόντζο Τζόντζο θα κάνει μαγικά κόλπα και χάπενινγκ, ενώ εξειδικευμένοι κλόουν και ξυλοπόδαροι θα πυροδοτήσουν το κέφι και θα προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και χαράς σε μικρούς και μεγάλους.
Στη συνέχεια των εκδηλώσεων μέλη της αδελφότητας Ανωγιωτών θα χορέψουν στον ίδιο χώρο το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
Ο μάγος Μόντζο Τζόντζο μαζί με τους κλόουν και τους ξυλοπόδαρους θα ξεκινήσουν τα ‘μαγικά’ τους και τις επιδείξεις τους από το Θεσπρωτικό την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 11.000 το πρωί. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Θεσπρωτικό (στον χώρο της Πλατείας) θα κορυφωθούν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 με καρναβαλικούς χορούς.
Εξάλλου την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου το βράδυ στη Δημοτική Κοινότητα Ριζοβουνίου και μετά το τέλος του καρναβαλιού στο Θεσπρωτικό, θα γίνει αναπαράσταση του εθίμου του αποκριάτικου γάμου και θ’ ακολουθήσει το κάψιμο του καρνάβαλου και ψησίματα για τον εορτασμό της Αποκριάς.
Την ίδια ημέρα το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, διοργανώνει τζαμάλες και ψησίματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας, θα τιμήσει και τον …Έρωτα σε ειδική εκδήλωση την οποία θα διοργανώσει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου σε καφετέρια της πόλης, με τίτλο: Κόκκινος χορός.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites