ΕΚΤΑΚΤΟ: Συντριβή αεροσκάφους που απογειώθηκε από την Πάφο

Τραγική κατάληξη φαίνεται να είχε η πτήση του δικινητήριου Diamond DA42, με δύο επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, ενώ βρισκόταν γύρω στα 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

Μετά απο συντονισμένη έρευνα διάσωσης στην οποία συμμετείχαν εκτός απο την Κύπρο, το Ισραήλ και ο Λίβανος, εντοπίστηκαν συντρίμμια περίπου 40 ναυτικά μίλια από τη Λάρνακα.

Το αεροσκάφος, απογειώθηκε από τη Πάφο με προορισμό τη Βυρητό και χάθηκε από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ΝΜ Νότια της Λάρνακας. Αμέσως, ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, απο τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη, ενώ σε επιφυλακή τέθηκε και η Εθνική Φρουρά λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Διαβάστε όλο το χρονικό:
Το πλοίο που εντόπισε τα συντρίμμια

Το Diamond A42 σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε απο το πλοίο Spirit of Piraeus

23:01
Πρόκειται για ένα δικινητήριο Diamond DA42

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα δικινητήριο Diamond DA42, με δύο επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, ενώ βρισκόταν γύρω στα 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

«Στις 19:18 το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας μπήκε σε κατάσταση συναγερμού, ειδοποιώντας το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για εντοπισμό του αεροσκάφους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων μαζί με το Γενικό Διευθυντή και την ηγεσία του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο μαζί με ισραηλινά ελικόπτερα διερευνούν την περιοχή όπου χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους.

22:54
Η συνομιλία του πιλότου με το Κέντρο Ελέγχου

Σε επικοινωνία του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, ο πιλότος ρωτήθηκε εαν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Απάντησε καταφατικά, λέγοντας οτι “έχω μικρό πρόβλημα και προσπαθώ να το αντιμετωπίσω”.

Λίγη ώρα αργότερα, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, άρχισε να χάνει ύψος κατεβαίνοντας στα 6 χιλιάδες περίπου πόδια και ακολούθως εξαφανίστηκε απο τα ραντάρ.

22:49
Εντοπίστηκαν συντρίμμια στη θάλασσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ανευρέθηκαν συντρίμμια στη θάλασσα τα οποία υπολογίζεται ότι είναι του μοιραίου αεροσκάφους.

Καλά ενημερωμένη πηγή στο SigmaLive, ανέφερε ότι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος το οποίο ανήκει σε γνωστή εκπαιδευτική σχολή πιλότων στην Πάφο, κάποια στιγμή και ενώ κινείτο 45 μίλια νοτιανατολικά της Λάρνακας σε ύψος 9 χιλιάδων ποδών, έκανε κύκλο πιθανόν για επιστροφή.

22:31
To αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Πάφου με προορισμό τη Βηρυτό.

Το αεροσκάφος, προστίθεται, χάθηκε από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ΝΜ Νότια της Λάρνακας
22:27
Ανακοίνωση του Υπ.Άμυνας

Σε εξέλιξη από τις 19.05 και με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης του αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, “από τις 19:05, βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης υπό το συντονισμό του ΚΣΕΔ για την ανεύρεση μικρού δικινητήριου αεροσκάφους με δύο επιβαίνοντες, που απογειώθηκε από τη Πάφο με προορισμό τη Βυρητό”.

Το αεροσκάφος, προστίθεται, χάθηκε από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ΝΜ Νότια της Λάρνακας. Αμέσως, ενημερώθηκε το ΚΣΕΔ, το οποίο οργάνωσε την επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ στο πλαίσιο της συμφωνίας Ερευνας-Διάσωσης μεταξύ των δύο κρατών.

Εξελίξεις για την επιχείρηση, καταλήγει το ΥΠΑΜ, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

22:13
Ανενόχλητο το Barbaros

Την ώρα που στο FIR αεροσκάφη τριών χωρών αναζητούν το χαμένο Τσέσνα, στην Κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros συνεχίζει ανενόχλητο να ποντίζει καλώδια.

Δειτε LIVE τις κινήσεις του Barbaros

22:06
Σε επαγρύπνιση η Εθνική Φρουρά

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε επαγρύπνιση – παρακολούθηση. Ο Αρχηγός της Ε.Φ ενημερώνεται ανελλιπώς ενώ βρίσκεται ήδη στο γραφείο του.

22:04
Και ο Λίβανος συμμετέχει στην έρευνα για εντοπισμό του μικρού εκπαιδευτικου αεροσκάφους με ένα C130.

21:49
Το μικρό εκπαιδευτικό αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες, αναχώρησε γύρω στις 19:00 το βράδυ από τον αερολιμένα Πάφου με κατεύθυνση το Λίβανο.

 http://www.sigmalive.com

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΚΟΣΜΟΣ

Τα φονικότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων 25 ετών στην Ευρώπη

01/03/2023, 2:50 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Απόψε η πρώτη βροχή από “πεφταστέρια” για το 2023

03/01/2023, 12:44 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

H ανθρωπότητα κατανάλωσε ήδη το σύνολο της παραγωγής που ήταν εφικτή στον πλανήτη μέσα σε έναν χρόνο

28/07/2022, 12:17 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πωλούνται στην Ευρώπη από το 2035

29/06/2022, 10:58 πμ

ΚΟΣΜΟΣ

Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η «Ευλογιά των πιθήκων» – Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές

19/05/2022, 7:45 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

21/04/2022, 11:09 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Απόσυρση προϊόντων της σοκολάτας Kinder μετά από σαλμονέλα σε παιδιά στη Γαλλιά

05/04/2022, 12:45 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Η Mastercard αποκλείει από το δίκτυό της χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας

01/03/2022, 11:31 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites