ΠΡΕΒΕΖΑ: Διαστάσεις επιδημίας έχουν πλέον λάβει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις της Πρέβεζας

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πλέον λάβει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις της Πρέβεζας, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον των επιχειρήσεων είναι περισσότερο δυσοίωνες παρά ποτέ.
Τα τρία τελευταία χρόνια στην περιοχή έκλεισαν πάνω από 700 επιχειρήσεις αριθμός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς είναι μεγαλύτερος αφού όπως μας είπαν αρκετοί βάζουν λουκέτο στα καταστήματά τους, αλλά δεν κλείνουν στα χαρτιά καθώς δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και παραμένουν μέλη του Επιμελητηρίου, ενώ οι όποιες ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων έπεσαν στο κενό. Η κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική όπως παραδέχονται καταστηματάρχες αλλά και καταναλωτές που εξαντλούν το βαλάντιο τους σε φόρους και λογαριασμούς. Την ίδια στιγμή μεγάλη μείωση τζίρου, θέσεων απασχόλησης και απώλεια της εμπιστοσύνης των μικρομεσαίων προς το πολιτικό σύστημα, προκύπτει από την εξαμηνιαία έρευνα του ινστιτούτου μικρών επιχειρήσεων της ΓΕΣΕΒΕ που ανακοινώθηκε χθες. Όπως τονίζεται στην έρευνα οι μακροοικονομικοί δείκτες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο οι δείκτες που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξακολουθούν να είναι αρνητικοί. «Αιχμάλωτους των χρεών» χαρακτήρισε τους μικρομεσαίους ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Mεταξύ των άλλων μία στις τρεις επιχειρήσεις σε ποσοστό 34,7% εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις του 2014, ενώ για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει στο 35,7%.

Δημοτική Ραδιοφωνία 87,9 Πρέβεζα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites