Κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές.

Με 80 κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές ξεκινά ο δήμος Αθηναίων να χτίζει ένα, όπως το αποκαλεί, Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων, εκτιμώντας ότι έτσι θα καλύψει το κενό ασφαλείας από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Το κτίσιμο και η συντήρηση θα κοστίσουν σε πρώτη φάση περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ η σχετική συζήτηση προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο που μεθοδεύθηκε.

Ο όρος Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΕ) πρωτοακούστηκε πέρυσι και σε εποχή μάλιστα που δεν είχε ακόμη καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία ούτε είχαν απομακρυνθεί οι σχολικοί φύλακες.

Τότε, μάλιστα, δεν είχε περιγραφεί το αντικείμενο του έργου με την τοποθέτηση καμερών ούτε καν το ποσό που θα έπρεπε να επενδυθεί.

Η εισήγηση είχε γίνει από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού τον Ιούνιο του 2013 και η απόφαση ελήφθη αργότερα από το δημοτικό συμβούλιο, όπου το ΕΚΕ περιγραφόταν ως ένα σύστημα που θα συλλέγει και θα καταγράφει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα αιτήματα και τις καταγγελίες των πολιτών, καθώς και την επεξεργασία-συντονισμό των ενεργειών από πλευράς των αρμοδίων.

Αυτό που είχε αποφασισθεί ήταν να αναθέσει ο δήμος το όλο έργο με προγραμματική συμφωνία στη θυγατρική του εταιρεία ΔΑΕΜ (πρώην Διεύθυνση Μηχανογράφησης).

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites