ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεχωριστός τόνος στη ζωή της πόλης μας το 32ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Σήμερα Τρίτη και ώρα 7.3ο το απόγευμα η Χορωδία Αρμονία παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της στο κτίριο της Εμπορικής Τράπεζας για την έναρξη του 32ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην πόλη μας από 03/07- 06/07/2014.
Ο κ. Αποστόλης Αντωνίου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χορωδίας, ανέφερε ότι το φεστιβάλ αυτό είναι ένας θεσμός για την πόλη μας και μάλιστα πολύ σημαντικός, αφού είναι το μοναδικό φεστιβάλ της Ελλάδας και από τα λίγα αξιόπιστα στην Ευρώπη. Τόνισε ότι το στοίχημα για την πραγματοποίηση αυτού του φεστιβάλ ήταν δύσκολο και ριψοκίνδυνο στους οικονομικά δύσκολους καιρούς που ζούμε αλλά η σημαντική αύξηση των χορωδιών ήταν αυτή που τους έδωσε θάρρος να συνεχίσουν παρά τις μειωμένες  οικονομικές δυνατότητες  αφού οι χρηματοδοτήσεις από Δήμο και Περιφέρεια είναι ελάχιστες.
 Οι αποστολές του εξωτερικού ήδη ξεκίνησαν να καταφθάνουν με τις δύο πρώτες να βρίσκονται στην πόλη μας. Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν 15 χορωδιακά σύνολα από Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τσεχία. Θα βρίσκονται στην πόλη μας 500-600 χορωδοί για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες κάτι που θα αποφέρει χρήμα και διαφήμιση της πόλης μας σε όλο τον κόσμο.
Οι εκδηλώσεις σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης και προσπαθούν να επιτύχουν και καινοτομίες στις εμφανίσεις αφού εκτός από το Λιμενικό Ταμείο γίνονται προσπάθειες για τον προαύλιο χώρο της Παναγίας των Ξένων και τον χώρο που βρίσκεται το Ναυτικό Μουσείο, με σκοπό να αναδεικνύονται καινούργιοι χώροι της πόλης μας.
 Στη συνέντευξη τύπου είχαμε και την παρουσίαση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Χορωδίας που θα  αποτελείται από τους: Πρόεδρος Αποστόλης Αντωνίου, Αντιπρόεδρος Νίκος Κίκερης, Γραμματέας Χριστίνα Κίτσου, Ταμίας Βάσω Σαρρή, Μέλη: Μηνάς Σορόκας, Σωτήρης Ντίτσος, που είναι και υπεύθυνος μεικτής και παιδικής χορωδίας και τέλος ο πιο έμπειρος ο κ. Κοσμάς Κορωναίος που είναι και ο υπεύθυνος του φεστιβάλ.
Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τα Μ.Μ.Ε, την Περιφέρεια, το Δήμο και την Μητρόπολη για την υλική και ηθική βοήθεια καθώς και το Εργοστάσιο Μπόκιας για την προσφορά των ελιών, τον κ. Νίκο Παπαδημητρίου για την προσφορά του ούζου και τον κ. Γιάννη Τριάντο για την προσφορά του μελιού, σημαντικών προϊόντων που όπως είπαν θα δοθούν ως αναμνηστικά σε όλες τις αποστολές.
Ζήτησαν επίσης να υποδεχτεί όλος ο κόσμος τις αποστολές με ζεστασιά και ευγένεια και να καταλάβουν ότι αυτό το φεστιβάλ δίνει έναν ξεχωριστό τόνο στη ζωή της πόλης μας γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να το στηρίξουμε.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites