Ένα βιβλίο που τιμά την Πρέβεζα από την Δήμητρα Ιωάννου

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Ηπειρώτισσας Δήμητρας Ιωάννου “Κασσάνδρα,
Το μυστικό της μάγισσας” στον Πολυχώρο Τέχνης ΙΑΝΟΣ την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιος.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε από ένα πραγματικά εκλεκτό πάνελ που περιελάμβανε τους :
Λένα Μαντά, διακεκριμένη συγγραφέα

Φώτη Δημητρακόπουλο, έγκριτο καθηγητή φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών

Αποσπάσματα ανάγνωσε η γνωστή, επίσης ηπειρώτισσα, ηθοποιός Γεωργία Ζώη.

Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά ο συνθέτης – πιανίστας Κώστας Γιαννουράκος με μουσική εμπνευσμένη από το εν λόγω βιβλίο και τον αργό ηπειρώτικο τσάμικο, εμπλουτισμένο με πολλά μοντέρνα και jazz στοιχεία. Τραγούδια ερμήνευσε η ίδια η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου προς ευχάριστη έκπληξη όλων των παρευρισκομένων.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την προβολή του book video του βιβλίου, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο :

http://www.youtube.com/watch?v=F0sHPm8YDqw

Στη βιβλιοπαρουσίαση συναντήσαμε μεταξύ άλλων τον Βουλευτή Πρέβεζας, Δημήτρη Τσουμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου, ο οποίος είναι και ξάδερφος της συγγραφέως, τον τέως Βουλευτή, Σπύρο Καραμούτσο, τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστα Κωνή, καθώς και εκπροσώπους πλήθους Ηπειρωτικών συλλόγων και αδελφοτήτων, συγγραφείς και πολλούς βιβλιόφιλους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η συγγραφέας με το πρώτο της βιβλίο τιμά τη γενέτειρα του πατέρα της, την Πρέβεζα ειδικότερα, αλλά και όλη την Ήπειρο γενικότερα. Είναι από τα λίγα ή ίσως και το πρώτο μυθιστόρημα που αναφέρεται στη συγκεκριμένη πόλη και έχει εκδοθεί από τόσο διακεκριμένο εκδοτικό οίκο, τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η πλοκή του εξελίσσεται σε δυο διαφορετικές περιόδους, στην Πρέβεζα του 1767 και στην Αθήνα του 2008. Η συγγραφέας κατάφερε με μαεστρία να πλέξει το παρελθόν με το παρόν και να μας μεταφέρει στη μαγεία μιας αλλοτινής εποχής, όπου τα γεγονότα της έχουν αντίκτυπο και επηρεάζουν τη σύγχρονη εποχή.

Βασικά πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, όπου σε κάθε κεφάλαιο οι ανατροπές και η ένταση κάνουν τον αναγνώστη να αναμένει αγωνιωδώς τη συνέχεια. Στο βιβλίο έχουμε πλούσια παρουσία των συναισθημάτων που υπαγορεύουν αρκετές από τις συμπεριφορές και τις κινήσεις των πρωταγωνιστών. Επίσης δε λείπουν τα έντονα λαογραφικά στοιχεία. Η συγγραφέας ως φιλόλογος δείχνει να έχει ερευνήσει σε βάθος το ιστορικό πλαίσιο, στο οποίο κινείται η ιστορία του παρελθόντος, καθώς και το γλωσσικό ιδίωμα της εποχής και μας μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία στην Πρέβεζα των χρόνων του Αλή Πασά Τεπελενλή.

Λίγα λόγια για την Υπόθεση

Η ιστορία της Κασσάνδρας ξεκινάει πριν πολλά χρόνια στη Πρέβεζα του 1767, όπου η Κασσάνδρα, η κόρη του Δάσους σώζει από βέβαιο θάνατο τη Σαπφώ, ένα κορίτσι όχι πολύ μικρότερο από την ίδια. Από τότε γίνονται αχώριστες φίλες. Η Κασσάνδρα με τις ιδιαίτερες δυνάμεις της παρακολουθεί και γνωρίζει τα δεινά που έρχονται στον τόπο τους, χωρίς ωστόσο η ίδια να μπορεί να παρέμβει στο πεπρωμένο. Καθώς τα χρόνια περνούν η Σαπφώ με την καθοδήγηση της Κόρης του Δάσους γίνεται σπουδαία και διάσημη θεραπεύτρια σε όλη τη Ήπειρο, και είναι η φωνή και η ανθρώπινη οντότητα που εκπροσωπεί την Κασσάνδρα στο κόσμο των θνητών. Μαζί καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν και την κυριαρχία του Αλή Πασά των Ιωαννίνων σε όλη την Ήπειρο, αλλά και την τρομοκρατία του συνεργάτη του, του Κωνσταντή Σπαθιά. Ώσπου αυτοί οι αχρείοι εγκληματίες φονεύουν ότι πολυτιμότερο έχουν.

 Μετά τα δρώμενα του 1767 μεταφερόμαστε στην Αθήνα του 2008, όπου η Έλενα Βενιέρη καταλήγει στη φυλακή κατηγορούμενη για μια σειρά ανεξήγητων και αποτρόπαιων δολοφονιών. Εκεί θα εμφανιστεί ως σωτήρας της ο Άρης Κομνηνός, γνωστός δημοσιογράφος που την ερωτεύεται και αναλαμβάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης. Αμέσως καταλαβαίνει πως βρίσκεται σε ένα παρανοϊκό δαίδαλο, προσπαθώντας να εξακριβώσει αν οι φόνοι έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν που εκδικείται ή στο παρόν που στιγματίζεται από τη ζοφερή δράση του υπόκοσμου.
Είναι άραγε ο Άρης θύμα της Έλενας Βενιέρη,  ή είναι η ίδια θύμα ενός σκοτεινού παρελθόντος;

Λίγα λόγια για τη Συγγραφέα.

Η Δήμητρα Ιωάννου κατάγεται από την Πρέβεζα και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν ολοκλήρωσε την πενταετή εκπαίδευσή της στη Σωματική Ψυχοθεραπεία. Ασχολείται ενεργά με το τραγούδι, κάνει μαθήματα φωνητικής και είναι μέλος ενός μουσικού ντουέτου. Το γράψιμο ήταν ανέκαθεν η μεγάλη αγάπη της. Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites