ΠΡΕΒΕΖΑ: ”Κάθε χρόνο η ίδια Ιστορία . . .”

Με κεντρικό τους σύνθημα “Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, έλλειψη καθηγητών στα μουσικά σχολεία”, οι μαθητές τους μουσικού σχολείου Πρέβεζας ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πρέβεζας . . . “τραγουδώντας” τα αιτήματα τους.
Η πορεία τους συνοδεύεται πάντα από τον απαραίτητο παλμό, ο οποίος βάζει γυαλιά! Στην Λεωφόρο Ειρήνης δημιουργήθηκε ένα μικρό “κομφούζιο” με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να δείχνουν πραγματικά ότι το απολαμβάνουν. Η πορεία των μαθητών κατέληξε στο Δημαρχείο της πόλης όπου απέδωσαν ψήφισμα στον Δήμαρχο. Οι μαθητές του μουσικού σχολείου Πρέβεζας φαίνεται πως δεν το βάζουν κάτω αφού είναι το μοναδικό σχολείο που δεν διστάζει να διαμαρτυρηθεί, να φωνάζει και να διεκδικήσει και δεν σας κρύβουμε ότι σαν mypreveza.gr μας αρέσει!
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας Πρέβεζα 23/11/2013
Αρ. Πρωτ. 14
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος το Σάββατο 23/11/2013 αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία για τα προβλήματα που υπονομεύουν την λειτουργία και ύπαρξη του σχολείου μας, που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και τη φετινή χρονιά.
1. Σοβαρότατες ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής και μουσικών οργάνων. Είναι για άλλη μια χρονιά απαράδεκτη η αντιμετώπιση του Υπουργείου Παιδείας καθώς και η αδιαφορία που δείχνουν απέναντι στην πρόσληψη αναπληρωτών ή ωρομίσθιων καθηγητών στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Βρισκόμαστε ήδη στη λήξη του πρώτου μαθητικού τριμήνου χωρίς καθηγητές και με χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.
2. Η σίτιση των μαθητών στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια με διάταξη νόμου (Ν. 4089/12) και από 1/7/2013 καταργήθηκε από τις αρμοδιότητες των Δήμων, χωρίς ωστόσο αυτή να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο φορέα. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένα τα προβλήματα που προκύπτουν στους μαθητές των εν λόγω σχολείων από αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, καλούμε την Κυβέρνηση «να προβεί  άμεσα  στην  επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος και στην κάλυψη του νομοθετικού κενού προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου του Δήμου Πρέβεζας είτε από το Δήμο είτε από την Περιφέρεια».
3. Ανέγερση διδακτηρίου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας. Παρά τη δέσμευση του Δήμου Πρέβεζας για την ολοκλήρωση της μελέτης κατασκευής του Μουσικού Σχολείου εντός 15 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης χρησιδανείου με την Περιφέρεια Ηπείρου (απόφαση 2/3 13 Φεβρουαρίου 2012), μέχρι σήμερα η μελέτη δεν έχει υλοποιηθεί, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον την ύπαρξη του Σχολείου και οδηγώντας σε πιθανή καταγγελία εκ μέρους της Περιφέρειας της ίδιας της σύμβασης.

• Ζητούμε για άλλη μια χρονιά το αυτονόητο: Καθηγητές Μουσικής στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πρέβεζας.

• Ζητούμε  την απάντηση της Κυβέρνησης σχετικά με τη σίτιση των μαθητών Μουσικών Σχολείων που είναι υποχρεωτική από την ίδρυση των Μουσικών Σχολείων σύμφωνα με την  Γ2/3732/20-9-1988 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 767/ 21-10-1988).

• Ζητούμε την άμεση απάντηση του Δήμου Πρέβεζας στο θέμα της στέγασης του Σχολείου μας και της απαραίτητης μελέτης ολοκλήρωσης και κατασκευής του.

Το παρόν θα επίδοθεί:
1. Δήμο Πρέβεζας
2. Περιφέρεια Ηπείρου
3. Βουλευτές νομού Πρέβεζας κο Τσουμάνη και κο Μπάρκα
4. Δ/ση Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας
5. Δ/ση Β΄θμιας Πρέβεζας
6. ΕΛΜΕ Πρέβεζας
7. Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
8. Έντυπο και ψηφιακό τύπο Πρέβεζας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Πρόεδρος: Σκαβάρα Όλγα Γραμματέας: Τσιακάλου Σοφία
Αντιπρόεδρος: Τζίμας Σπυρίδων Τα Μέλη: Ροπόκης Δημήτριος, Καρτεζίνη Ελένη,
Ταμίας : Βραχλιώτη-Καλύβα Δέσποινα    Τσόλκα Λαμπρινή


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites