Ο Γιάννης Γιαμάς για τον απαράδεκτο νόμο που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας

‘Όπως σαφέστατα είχαμε επισημάνει για την πρόθεση του Υπουργείου κατ’ εντολή της Τρόικας,
να προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις οφειλών τον ΟΑΕΕ, μέσω του ΚΕΑΟ, χρησιμοποιώντας την μέθοδο των κατασχέσεων που οδηγεί σε λουκέτο 350.000 μικρομεσαίους επαγγελματίες, δυστυχώς επαληθευτήκαμε.
Για τον λόγο αυτό μετά την δημοσιοποίηση του απαράδεκτου Νόμου που κατέθεσε ο Υπουργός εργασίας στην Βουλή για κατασχέσεις περιουσίας όσων συναδέλφων οφείλουν στον ΟΑΕΕ πάνω από 5.000 ευρώ, καλούμε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο από τη στιγμή πού δεν λαμβάνονται υπόψη παντελώς οι κατατεθειμένες προτάσεις μας και να υπερασπιστούν τους συμπολίτες και ψηφοφόρους τους που κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή.
Θεωρούμε απαράδεκτο, άνθρωποι επαγγελματίες που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις τους, και σήμερα πληρώνουν μία κρίση πού δεν οφείλεται σ’ αυτούς, να τους αντιμετωπίζουν με τον απάνθρωπο τρόπο των κατασχέσεων και των διώξεων. Είναι ιταμό και εγκληματικό να διώκουν χιλιάδες οικογένειες που δεν ευθύνονται σε καμιά περίπτωση για την κατάντια των ταμείων, ούτε για την μείωση του εισοδήματος τους.
Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας
• Την καθιέρωση μίας «πραγματικής» κεφαλαιοποίησης με πάγωμα των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.
• Την υποχρέωση άμεσης επανέναρξης καταβολής τρεχουσών εισφορών από τους οφειλέτες που κάνουν χρήση της κεφαλαιοποίησης, με παροχή δικαιώματος για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης σε αυτούς.
• Την ενεργοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους οφειλέτες (και τις οικογένειές τους) που μετέχουν στην κεφαλαιοποίηση, με άμεση θεώρηση των ατομικών ασφαλιστικών βιβλιαρίων υγείας.
• Κατά την συνταξιοδότηση, μετατροπή της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης εκ μέρους

του ασφαλισμένου, η οποία δεν δημιουργεί ταμειακό έλλειμμα και λογιστικές απώλειες στον Οργανισμό. Η πρόταση στηρίζεται επάνω στην αρχή ότι ο ασφαλισμένος, ως συνταξιούχος, θα εισπράξει τελικά την αναλογία αυτών που έχει δώσει προς τον ΟΑΕΕ και αυτό που οφείλει θα συνυπολογιστεί στο τελικό ύψος της σύνταξης που θα του δοθεί.
• Την Αποποινικοποίηση των οφειλετών στον ΟΑΕΕ με κατάργηση τον αναχρονιστικού νόμου της δικτατορίας (1967) διότι ο ΟΑΕΕ είναι ταμείο αυτοαπασχολούμενων και οι εισφορές δεν είναι παρακρατούμενες όπως αυτές του ΙΚΑ.
Ευελπιστούμε την ύστατη ώρα οι βουλευτές μας ανεξαρτήτως του που ανήκουν, να μην ψηφίσουν το Νομοσχέδιο που οδηγεί σε λουκέτο 350.000 επιχειρήσεις, αύξηση της ανεργίας, κατάρρευση του ΟΑΕΕ αλλά και στην κοινωνική αποσύνθεση και έκρηξη.
Αλλιώς θα είναι και οι ίδιοι υπόλογοι και ηθικοί αυτουργοί για την καταστροφή χιλιάδων οικογενειών της περιοχής μας αλλά κατ ολόκληρης της χώρας. Το συμπάσχω που ακούγεται από αυτούς που ψηφίζουν τα μέτρα καθώς και η επίκληση της σωτηρίας της χώρας ως δίλλημα, έχουν καταντήσει ανείπωτη τραγωδία σε βάρος των Ελλήνων και ειδικότερα των μικρομεσαίων επαγγελματιών και δεν γίνεται πλέον αποδεκτή.
Η σωτηρία της χώρας περνά μέσα από την ανάπτυξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μέσα από πολιτικές εξαφάνισης τους.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Ιωάννης Γιαμάς


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites