ΠΡΕΒΕΖΑ: Μεγάλο το ενδιαφέρον των Πρεβεζάνων για την εκδήλωση των Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας


 Το Σάββατο 23-11-2013 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Λαϊκή Αγορά) με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α) και Προέδρου της Διεθνούς Ενώσεως (U.I.P.I.), Δικηγόρου κ. Ευστράτιου Παραδιά.
Στόχος αυτός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι φίλοι ιδιοκτήτες ακινήτων για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιδιοκτησία σήμερα. Τον κ. Παραδιά προλόγισε ο Πρόεδρος της Ενώσεως των ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας Ευάγγελος Κατσίμπρας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
Το 1989 που προχωρήσαμε στην ίδρυση της Ενώσεως  Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας πέραν των πολλών προβλημάτων που απασχολούσαν από τότε τους ιδιοκτήτες ακινήτων  ήταν και ο ληστρικός Νόμος 1337 του 1983 γνωστός και ως Νόμος «Τρίτση», που δυστυχώς εφαρμόζεται έως και σήμερα.

Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν  όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, γιατί εκτός από την εισφορά σε γη πληρώνονται και μεγάλα ποσά εισφορών σε χρήμα και ενώ ο Νομοθέτης προβλέπει τα χρήματα αυτά να κατατίθονται σε ειδικό ταμείο ώστε να γίνονται τα έργα υποδομής (δρόμοι, πλατείες και λοιπά έργα) αλλά και να αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες όπου αυτό απαιτείται.
Δυστυχώς όμως οι Δήμοι χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα για άλλους σκοπούς με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ενώ έχουν συνεισφέρει τεράστιες εισφορές σε γη και χρήμα οι ιδιοκτησίες τους να παραμένουν για χρόνια αναξιοποίητες.
Ένα άλλο θέμα που θέλω να θίξω ιδιαίτερα γιατί έχουμε πολλές καταγγελίες από μέλη μας, είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει τελευταία με την ΔΕΥΑΠ και αναφέρομαι στους απλήρωτους λογαριασμούς νερού των ενοικιαστών, οι οποίοι ενώ έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την ΔΕΥΑΠ στο όνομά τους, φεύγουν από το μίσθιο και η ΔΕΥΑΠ χρεώνει τα χρήματα αυτά στους ιδιοκτήτες, πράγμα εντελώς παράνομο γιατί με τον τρόπο αυτό εάν ήταν νόμιμο θα το εφάρμοζε και η ΔΕΗ.
Υπάρχει και δεδικασμένο στο Δήμο Ναυπλίου όπου ο Δήμος εφαρμόζει  και εκεί την ίδια τακτική και δικαιώθηκε ιδιοκτήτης που προσέφυγε στη δικαιοσύνη.
Ακολούθησε η ανάγνωση του χαιρετισμού του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαίλη από τον εντεταλμένο Σύμβουλο του Δήμου κ. Γεώργιο Φραγκούλη.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόερος του ΤΕΕ Πρέβεζας κ. Δημήτριος Παππάς.
Σε συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων κ. Ευστράτιος Παραδιάς ο οποίος τόνισε ότι προσυπογράφει όλα όσα είπε ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας Ευάγγελος Κατσίμπρας.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στην βαρύτατη φορολογία ακινήτων τονίζοντας την αδυναμία των Ιδιοκτητών να ανταποκριθούν, αλλά και στην ύφεση που δημιουργείται από την υπερφορολόγηση των ακινήτων στην αγορά. Ζήτησε την μείωση των αντικειμενικών αξιών αλλά και ένα καθεστώς διευκολύνσεων από το Υπουργείο οικονομικών ώστε να μπορούν οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τους φόρους. Ανέλυσε το Νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στις εμπορικές μισθώσεις αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται.
Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites