Σύσκεψη συντονιστών Αγροτικών τμημάτων ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου στην Πρέβεζα

Στις 16/11/2013 πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα σύσκεψη των συντονιστών των αγροτικών τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου.
Τη σύσκεψη απασχόλησε η κατάσταση στον αγροτικό τομέα της Περιφέρειας Ηπείρου συνολικά και οι δυνατότητες παρέμβασης.
Από την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό τομέα της περιοχής κινδυνεύει η συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας στην Ήπειρο. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η άσχημη κατάσταση εκδηλώνεται τόσο στο επίπεδο του αγροτικού νοικοκυριού όσο και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Ειδικότερα τη σύσκεψη απασχόλησε :
1)Η σημερινή κατάσταση της ΔΩΔΩΝΗΣ με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις νέες τιμές που  επιδεινώνουν τη βιωσιμότητα της κτηνοτροφικής παραγωγής και διαλύουν τον κτηνοτροφικό ιστό της Ηπείρου.
Είναι αναγκαία όσο ποτέ η οργάνωση της κτηνοτροφικής παραγωγής σε συνεταιριστική βάση τόσο για εξασφάλιση οικονομιών κλίμακας στις προμήθειες πρώτων υλών, όσο και για διαπραγματευτική δύναμη.      
 2) Τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι πτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί ΑΡΤΑΣ και Ιωαννίνων (ΠΙΝΔΟΣ) καθώς και η αντιπαλότητα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους.
Για το ξεπέρασμα της παθογένειας επιβάλλεται η συνεργασία και οι συνέργειες μεταξύ των δύο συνεταιρισμών  και η ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων.
3) Η ΕΑΣ Πρέβεζας στην ουσία βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης. Δεν πρέπει η παραγωγική της βάση να απαξιωθεί και να εκκαθαρισθεί. Επιβάλλεται η ύπαρξη συνεταιριστικής παρουσίας στην Πρέβεζα και η αξιοποίηση των παραγωγικών υποδομών της.
4) Οι κηπευτικοί Συνεταιρισμοί της Πρέβεζας παρά την άσχημη εμπειρία της πρόσφατης συνεργασίας τους πρέπει να αναπτύξουν συνέργειες τόσο στην προμήθεια των εισροών όσο και στην διακίνηση της παραγωγής, με στόχο την ενοποίησή τους.
5) Η δύσκολή κατάσταση της ΕΑΣ Θεσπρωτίας μπορεί να ξεπεραστεί με το χαλάρωμα της τραπεζικής θηλιάς και την ανάπτυξη νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων.
6) Η στήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στην μεγάλη προσπάθεια αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.
Είναι γνωστοί σε όλους οι υπεύθυνοι της διάλυσης των συνεταιρισμών στην Ήπειρο. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ, της περιφέρειας Ηπείρου και του Οικονομικού επιμελητηρίου Ηπείρου στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ. Δεν θα σταθούμε όμως εκεί. Οι καταστάσεις είναι κρίσιμες και ο αγροτικός κόσμος ζητάει λύσεις στα μεγάλα του προβλήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει τον αγώνα της ανασυγκρότησης της αγροτικής και κτηνοτροφικής βάσης της περιοχής. Μια παραγωγική ανασυγκρότηση που θα υπηρετεί τις διατροφικές ανάγκες του Ελληνικού λαού και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών.
Στηρίζουμε τους αγώνες του αγροτικού κινήματος αλλά παράλληλα σχεδιάζουμε τα βήματα της επόμενης μέρας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηπείρου που ως κυβέρνηση της αριστεράς θα υλοποιήσουμε.
Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και καλεί όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους της περιοχής να στηρίξουν την μεγάλη προσπάθεια.
   
                                                                               Γραφείο Τύπου


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites