Ανάσα για τον τουρισμό η παράδοση του τμήματος Καρτέρι – Πάργα

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου, δόθηκε σήμερα, από την ανάδοχο εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε.,  στην κυκλοφορία τμήμα 8 και πλέον χιλιομέτρων του οδικού άξονα Καρτέρι – Πάργα, που   βελτιώνει τις συγκοινωνιακές υποδομές του παραλιακού τόξου της Ηπείρου και εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες του τουρισμού.

Στα υπόλοιπα επτά χιλιόμετρα οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και η μοναδική ουσιαστική καθυστέρηση εντοπίζεται σε ένα τμήμα εκατό περίπου μέτρων εξαιτίας, της ανεύρεσης νερόμυλου και της αναμενόμενης, από το Ελεγκτικό Συνέδριο,  έγκρισης της συμπληρωματικής σύμβασης για τις απαιτούμενες εργασίες προστασίας του.

ΣΤΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ: Είναι ένα σημαντικό έργο για την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς συνδέει την Εγνατία,  με ένα δρόμο πολύ καλών προδιαγραφών,  με το Νομό μας. Είναι  έτοιμες  οι μελέτες από τον κόμβο της Πάργας μέχρι τον Αχέροντα Μεσοπόταμου και ευελπιστούμε να δοθούν τα χρήματα από το Υπουργείο για να ξεκινήσει και αυτό το έργο. Έτσι θα συνδεθεί με την Εγνατία όλο το παραθαλάσσιο κομμάτι του Νομού μας. Το πρώτο βήμα έγινε και μένει το επόμενο. Θέλω να τονίσω ότι  στο τμήμα μέχρι το Μεσοπόταμο,  προβλέπεται και ο κόμβος της Λούτσας, που είναι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η μελέτη είναι έτοιμη για να πάει «πακέτο» να δημοπρατηθεί. Περιμένουμε από το Υπουργείο μέσω του ΕΣΠΑ να δώσει τα χρήματα για να προχωρήσει κι αυτό». 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε περιπέτειες ο Δήμος Πάργας – Η εταιρεία συμφερόντων Γιαννακόπουλου κατέθεσε αγωγή για το μίσθιο στο Κλιμάτι της Λούτσας

30/01/2024, 12:47 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Δήμος Πάργας έχασε και για το 2024 την Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Λούτσας

23/01/2024, 5:42 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Δήμος Πάργας έχασε οριστικά την χρηματοδότηση για την επανάχρηση του Ιστορικού Κτιρίου “Βασιλά”

18/01/2024, 10:23 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβλήθηκε λόγω γκάφας (;) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας για τον προϋπολογισμό

10/01/2024, 8:52 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Καναλάκι: Έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

07/01/2024, 8:00 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας η Γεωργία Κυριάκη – Στην Δημοτική Επιτροπή ο Αχιλλέας Γκούμας, ο Φώτης Νάκιας και ο Γιάννης Κωνσταντάς

04/01/2024, 5:49 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγνοείται 80χρονη στο Καναλάκι – Η ζωή της μπορεί να κινδυνεύει

26/12/2023, 11:59 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξώδικο της εταιρείας Γιαννακόπουλου βάζει σε μπελάδες τον Δήμο Πάργας για το μίσθιο στο Κλιμάτι της Λούτσας

31/10/2023, 10:19 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites