ΠΡΕΒΕΖΑ: Σέρνει στα Δικαστήρια πολύτεκνη άπορη οικογένεια ο Δήμος

Αλγεινή εντύπωση, οργή και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, τοπικών φορέων και φιλανθρωπικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η απάνθρωπη συμπεριφορά του Δήμου Πρέβεζας απέναντι σε μία 6μελή άπορη οικογένεια.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε παλαιότερη ανάρτηση μας (ΠΡΕΒΕΖΑ: Θα ”πετάξει” στο δρόμο εξαμελή άπορη οικογένεια ο δήμος ; ; ;) η άπορη οικογένεια μένει στον κληροδότημα της Κλεονίκης Γιαννουλάτου η οποία μετά το θάνατό της το παραχώρησε στο Δήμο Πρέβεζας. Παρά την ρητή εντολή της αποθανούσας να μην βγάλει κανείς την οικογένεια από το σπίτι εάν πρώτα δεν της έχει εξασφαλίσει την διαμονή σε ίδιας έκτασης ακίνητο, ο Δήμος κατέθεσε στις 24 Μαΐου 2013 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της άπορης οικογένειας, στην οποία ζητά την αποβολή της οικογένειας από το κτίριο και την απειλή εναντίον τους χρηματικής ποινής 1000€ και προσωποκράτηση 3 μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την διαθήκη της αποθανούσας το κτίριο αυτό το παραχώρησε στον δήμο υπό την προϋπόθεση να αναγερθεί κάποιο κοινωφελές ίδρυμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως νηπιαγωγείο, δημοτικό ωδείο κτλ . Η απόφαση λοιπόν του Δήμου να στεγασθεί στο συγκεκριμένο οίκημα ο Σταθμός Συμβουλευτικής  κατά της Βίας των Γυναικών έρχεται σε αντίθετη με την  επιθυμία της κ. Κλεονίκης Γιαννουλάτου. Η κ Γιαννουλάτου λοιπόν δεν μερίμνησε μόνο για την αποκατάσταση της ήρεμης διαβίωσης των παιδιών της άπορης οικογένειας, αλλά άφησε πίσω της ένα οίκημα με σκοπό να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας και όχι για την υλοποίηση κάποιου . . . προγράμματος Ευρωπαϊκής Χρηματοδότηση. Υπάρχουν και άλλα οικήματα στα οποία ο Δήμος μπορεί να στεγάσει τον Σταθμό Συμβουλευτικής  κατά της Βίας των Γυναικών χωρίς να χρειασθεί να πετάξει στο δρόμο μια άπορη οικογένεια.Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε το μέλος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας κ. Βαγγέλης Νάνος, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για το θέμα και δήλωσε ότι ”ο Δήμος μπορεί και πρέπει να βρει άλλη λύση και να σταματήσει τώρα όλες τις ενέργειες εναντίον της οικογένειας”ενώ επιφυλάσσεται για την συνέχεια . . . Τέλος, η οικογένεια στις 18 Ιουνίου 2013 θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές, εξέλιξη στην οποία την οδήγησε ο Δήμος Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites