Το ”Run Greece” ανοίγει.. την πόρτα στην περιφέρεια με αφετηρία τα Γιάννενα

Το νέο θεσμό αγώνων δρόμου με την επωνυμία “Run Greece” παρουσίασε την Πέμπτη 25 Απριλίου η ομοσπονδία σε συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη του Ζαππείου.
Η νέα σειρά αγώνων αποτελεί την απάντηση της ομοσπονδίας στην κρίση, δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν δράση και να αποκτήσουν δραστηριότητα, ανοίγει την πόρτα στους πολίτες να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάτι…απόλυτα καθημερινό, το τρέξιμο.Η αρχή θα δοθεί στις 19 Μαΐου στα Γιάννενα και θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Καστοριά (26/5), Ηράκλειο (16/6), Πάτρα (29/9) και Λάρισα (20/10). Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ στο πάνελ των ομιλητων βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Wind Ελλάς Γιώργος Τσαπρούνης, ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ Βαγγέλης Ιωάννου και ο διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Περικλής Μπάκας. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι βασικοί υποστηρικτές, που δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους των πέντε πόλεων όπου θα γίνουν οι αγώνες. Χαιρετισμό απεύθυναν οι Φίλιππος Φίλιος (Δήμαρχος Ιωαννίνων), Παντελής Κολόκας (Εντετ. Σύμβουλος Περιφερειάρχη Ηπείρου), Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης (Δήμαρχος Καστοριάς), Δημήτρης Σαββόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας), Ευριπίδης Κουκιαδάκης (Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης), Δημήτρης Τσιράκος (Σύμβουλος Αθλ. Δημάρχου Ηρακλείου), Θεοχάρης Μασσαράς (Αντιδήμαρχος Πατρέων), Γεωργία Κόκκαλη – Κουβέλη (Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας).
“Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών με τους οποίους συνδιοργανώνουμε τους αγώνες και η συμβολή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ο νέος θεσμός με την επωνυμία Run Greece, με αγώνες 5χλμ. , 10χλμ και αγώνα για τα παιδιά, σε πέντε πόλεις στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι βγάλουμε τους πολίτες στους δρόμους. Οι αγώνες “Run Greece” θα αποτελούν γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού για καθεμία από τις πόλεις που θα τις φιλοξενήσουν. Το κέρδος αυτής της διοργάνωσης είναι πολύ μεγαλύτερο από τους 10.000 δρομείς που θα βγουν στους δρόμους, το κέρδος θα είναι μια καλύτερη ζωή. ,είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.
Ο νέος θεσμός αγώνων έχει τρεις ενότητες. Βασική συντεταγμένη αυτής της νέας προσπάθειας είναι η συμμετοχή της περιφέρειας, μέσα από την οποία θα υπάρξει προβολή των πόλεων. Κατά δεύτερο, θα δοθεί η δυνατότητα στην ομοσπονδία και στα στελέχη της να δώσουν το στίγμα τους και να συμβάλουν στην αναβάθμιση τέτοιου είδους αγώνων. Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία τους θα βοηθήσει κι άλλους διοργανωτές ανάλογων δράσεων. Τέλος μέσα από αυτούς τους αγώνες δεν θέλουμε να κεντρίσουμε μόνο τις τοπικές κοινωνίες, αλλά να περάσουμε το μήνυμα στα παιδιά και να τα ωθήσουμε στο δρομικό κίνημα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα τα οδηγήσουμε στον αθλητισμό με την ελπίδα πως πολλά από αυτά θα στελεχώσουν μελλοντικά ακόμη και τις εθνικές μας ομάδες. Θέλω να σταθώ και στην παρουσία του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος είναι κοντά στις δραστηριότητες της ομοσπονδίας”, ήταν τα λόγια του Βασίλη Σεβαστή.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε: “Η δική μας κατεύθυνση είναι ο μαζικός αθλητισμός. Ο ΣΕΓΑΣ εδραιώνει τη συνεργασία με τις περιφέρειες και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αθληθούν . Μέσα από αυτή την προσπάθεια θα συμβάλει στην αύξηση του μαζικού αθλητισμού. Θα είμαι πάντα κοντά σε τέτοιες ενέργειες που είναι υπέρ του πολίτη“.
Στη συνεργασία της Wind με το ΣΕΓΑΣ και στο νέο εγχείρημα της ομοσπονδίας που βρίσκει την εταιρεία πρωταγωνίστρια, στάθηκε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης,επισημαίνοντας ότι “Τα τελευταία χρόνια η WIND έχει συνδεθεί άρρηκτα με το δρομικό κίνημα και τον μαζικό αθλητισμό δίνοντας το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις της χώρας. Πιστεύουμε ότι, μέσα από την πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΓΑΣ και το πρόγραμμα RUN Greece, θα συμβάλλουμε στην ενίσχυση του αθλητισμού στην περιφέρεια δίνοντας παράλληλα ώθηση στις τοπικές κοινωνίες».
Την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ εξέφρτασε ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ενώ ο Βαγγέλης Ιωάννου τόνισε πως η ΕΡΤ θα είναι δίπλα και σε αυτό το γεγονός.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου για θέματα Κλασσικού Αθλητισμού,Παντελής Κολόκας στον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής: «Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ να ξεκινήσει τον νέο θεσμό αγώνων δρόμου με την επωνυμία Run Greece από τα Γιάννενα, είναι ιδιαίτερα τιμητική για μας. Ο Μαραθώνιος ως Ελληνική ιδέα, είναι ένα αγώνισμα με οικουμενική αξία και έχει αξιοποιηθεί από πολλές πόλεις σε όλο τον πλανήτη με τον ανάλογο σεβασμό στον θεσμό. Παράλληλα μέσα από τέτοιες διοργανώσεις στηρίζεται σημαντικά η τοπική οικονομία. Η συνδιοργάνωση από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών του αγώνα δρόμου στα πλαίσια του Run Greece,θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες της Ηπείρου και όχι μόνο,να συμμετέχουν ενεργά στο δρομικό κίνημα που αναπτύσσεται παγκοσμίως μέσα από οργανωμένες δράσεις,αναδεικνύοντας παράλληλα τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι,του Πολιτισμού,της Συλλογικότητας και της Υγείας».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Βασίλης Βράστος : Ένας σπουδαίος συνδικαλιστής υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Ιωαννιτών

26/09/2023, 6:46 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites