Συμμετοχή του ΣΕΟ ΤΤ Πρέβεζας στον Πανελλήνιο εικαστικό διαγωνισμό «Ταξίδι στο χθες με τα μάτια του σήμερα»

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα που κάθε σπιθαμή της μαρτυρεί πολιτισμό και ιστορία.
Εκτός από τους ιστορικούς τόπους με παγκόσμια ακτινοβολία όπως οι «Δελφοί» και η «Ολυμπία»,
υπάρχουν μνημεία παντού έτσι και στην Ήπειρο. Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η δύναμη μας, γιατί αυτό που κράτησε τον ελληνισμό όρθιο μέσα στους αιώνες είναι η δύναμη της παράδοσης του, που τροφοδοτείται με την παρουσία των μνημείων.
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, λοιπόν, τα δυο τελευταία χρόνια αποφάσισε να αξιοποιήσει αυτή τη δύναμη και μέσω ενός προγράμματος «Οδηγοί στην Κοινωνία, Γνωρίζουμε το Παρελθόν – Δημιουργούμε το Μέλλον» έδωσε την έμπνευση στις ομάδες των παιδιών μας να ασχοληθούν με τις ρίζες τους, ώστε να αποκτήσουν γνώση και υπερηφάνεια. Μέσα από έναν Πανελλήνιο εικαστικό διαγωνισμό «Ταξίδι στο χθες με τα μάτια του σήμερα» προτρέψαμε τα παιδιά να ασχοληθούν με τρόπους έξυπνους που τους ενθουσίασαν χωρίς να τα κάνουν να βαρεθούν. Δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά των ομάδων μας να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να διευρύνουν του ορίζοντες τους.  Το πρώτο μέρος του διαγωνισμού ήταν ανά περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου. Στη δική μας περιφέρεια, συμμετείχαν τα τοπικά τμήματα Πρέβεζας Ιωαννίνων και Μετσόβου. Τη διοργάνωση ανέλαβε το ΤΤ. Ιωαννίνων και διαγωνίστηκαν ομάδες και από τα τρία Τοπικά Τμήματα. Το δικό μας Τοπικό παρουσίασε και διαγωνίστηκε στα παρακάτω ανά ομάδες, αστέρια – πουλιά – οδηγοί.
1.      Ο γαλαξίας των αστεριών διαγωνίστηκε με 2 καρτ ποσταλ με θέμα το ρολόι της πόλης και το μνημείο της Ελευθερίας στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα. 2.    Το σμήνος των πουλιών διαγωνίστηκε με:
i.      8 αφίσες ζωγραφικής με θέματα όπως το ρολόι της πόλης, το Νεκρομαντείο, το Μνημείο του Ζάλογγου,  την Αρχαία Κασσώπη, την Αρχαία Νικόπολη, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο.
ii.     Καρτ ποσταλ με το Κάστρο του Παντοκράτορα, το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου, την Αρχαία Νικόπολη, το Μνημείο του Ναύτη.
iii.    Ένα video spot με θέμα το Κάστρο του Παντοκράτορα και με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά να παρουσιάζουν την ιστορία του από το παρελθόν μέχρι σήμερα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
3.      Η ομάδα των οδηγών διαγωνίστηκε με:
i.      3 αφίσες ζωγραφικής με θέμα το αρχαίο ωδείο της Νικόπολης, ψηφιδωτά από την αρχαία Νικόπολη και το Κάστρο της Πάργας.
ii.     2 video spot με τα παιδιά να παρουσιάζουν, περπατώντας στους δρόμους της πόλης, τα μνημεία της κάνοντας συγχρόνως και ανάδρομη στην ιστορία της.
iii.    Ένα διαφορετικό, έξυπνο και εκπαιδευτικό δίπτυχο έντυπο που βρίσκεις πληροφορίες για τον τόπο μας με ένα ξεχωριστό τρόπο ανάμεσα σε μάθηση και παιχνίδι.
Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικά για το τοπικό μας τμήμα αφού κέρδισαν όλες οι ομάδες μας στα παρακάτω: 1. Καρτ ποστάλ αστεριών 2. Καρτ ποστάλ πουλιών στο Κάστρο του Παντοκράτορα 3.      Αφίσα ζωγραφικής πουλιών με θέμα το Νεκρομαντείο 4.     Αφίσα ζωγραφικής οδηγών με θέμα τα ψηφιδωτά στην Αρχαία  Νικόπολη. 5.   Video spot πουλιών ιστορικής αναδρομής του κάστρου του Παντοκράτορα. 6. Δίπτυχο έντυπο ομάδας οδηγών με πληροφορίες για τον τόπο μας. Με μεγάλη μας χαρά και υπερηφάνεια στείλαμε τα έργα των παιδιών στην Αθήνα για τον τελικό διαγωνισμό και περιμένουμε τα αποτελέσματα, αν και για όλους εμάς το βραβείο είναι ότι δουλέψαμε ομαδικά, συνεργαστήκαμε άψογα και  είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε καινούργια πράγματα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν τεχνοτροπίες ζωγραφικής από την κ. Δώρα Μπέκα (ζωγράφο), να παρακολουθήσουν μαθήματα φωτογραφίας από τον κ. Θεόφιλο Καζαντζίδη και τον κ. Χρήστο Κλωντζάρη σε διάφορα μέρη της πόλης με επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, να παρακολουθήσουν στο τυπογραφείο του κ. Παναγιώτη Τσόκα την εκτύπωση των καρτ ποσταλ, να κάνουν μάθημα χειρισμού επαγγελματικής κάμερας και μαθήματα λήψης και μοντάζ από την κ. Μαίρη Λάζαρη και τον κ. Γιάννη Νικολαϊδη, οι οποίοι ανέλαβαν και το μοντάζ των video spots.
Ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας όλους τους παραπάνω που μας στήριξαν στην προσπάθεια μας, πάντα εθελοντικά χωρίς καμία απολύτως αμοιβή, και είχαμε αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites