ΠΡΕΒΕΖΑ: Στο επίκεντρο των συζητήσεων ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων της Ηπείρου, βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συνεδρίασης  του δημοτικού συμβουλίου,  όπου ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Δήμαρχος Πάργας κ. Αθ. Λιόλιος αναφέρθηκε στην ανάγκη να παρθούν άμεσες και γενναίες αποφάσεις προκειμένου να προχωρήσει, όσο το δυνατόν συντομότερα.
Ο κ. Λιόλιος έκανε αναλυτική αναφορά στο θέμα και επεσήμανε  πως ο περιφερειακός σχεδιασμός περιλαμβάνει τη λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο δήμο Δωδώνης καθώς και τη λειτουργία σταθμών μεταφόρτωσης στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσα στο 2013, διότι από το 2014 τα πρόστιμα θα είναι δυσθεώρητα. Όσον αφορά τα οικονομικά έχει ήδη αποφασιστεί το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων να επιμερίζεται ισόποσα σε όλους, ανεξάρτητα την απόσταση από το εργοστάσιο επεξεργασίας, με το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου να κυμαίνεται περίπου στα 80 με 100 ευρώ τον τόνο.Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του δρόμου Λούρος-Τύρια προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ επισήμανε ο κ. Παύλος Σαραμπασίνας. Για  συνειδητή επιλογή ως προς τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, η οποία οδηγεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τσοβίλης, ενώ τη  σημασία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης το οποίο θα οδηγήσει και στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων επισήμανε ο κ. Νίτσας. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε τον κ. Λιόλιο για την παρουσία του και επισήμανε ότι μπροστά στις νέες εξελίξεις η δημοτική αρχή θα είναι ενήμερη και θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites