Σύσταση Αστικής Εταιρείας τουριστικής προβολής έχει στα σκαριά ο Στράτος Ιωάννου

Τη σύσταση και λειτουργία Αστικής Εταιρείας για την ενιαία και αποτελεσματική τουριστική προβολή της Ηπείρου  προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τους Δήμους και τους Φορείς του κλάδου. Σκοπός της Εταιρείας ανέφερε ο   Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας  κ. Στράτος Ιωάννου  είναι η μη κερδοσκοπική δραστηριότητα για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου, με την παράλληλη προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιωάννου η Εταιρεία θα έχει νομική μορφή και επιστημονική κατοχύρωση, που θα επιτρέπουν την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες που θα προκύπτουν, θα αντιμετωπίσει ενιαία και με σχεδιασμό μακράς πνοής την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, διαφυλάσσοντας παράλληλα την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της Ηπείρου, και θα αποτελεί τον κύριο εκπρόσωπο του τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, χωρίς αυτό να ακυρώνει τις επιμέρους δράσεις. Θα είναι ουσιαστικά η ομπρέλα που θα συνεργάζεται  για το σχεδιασμό και την εφαρμογή ειδικών τουριστικών προγραμμάτων, που προωθούν την Ήπειρο ως προορισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα  στα Ιωάννινα, όπου συμμετείχαν  εκπρόσωποι φορέων της Ηπείρου εκφράστηκε η ομόθυμη πρόθεση να συνδράμουν στην πρωτοβουλία. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η διαβούλευση μεταξύ των φορέων και στη συνέχεια θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις από Δήμους και φορείς για τη συμμετοχή και την οικονομική συνδρομή στην Εταιρεία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites