Σε Συνάντηση Εργασίας της ΕΕΤΑ στα Γιάννενα ο Κοσμάς Κορωναίος

Συνάντηση εργασίας   με αντικείμενο την ενημέρωση και την αποτελεσματική ανταπόκριση των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου στην υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης..

Η συνάντηση είχε χαρακτήρα συμβουλευτικό-ενημερωτικό και τον Δήμο της Πρέβεζας εκπροσώπησαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για Ευρωπαικά Προγράμματα Κοσμάς Κορωναίος.
Σύμφωνα  με τον  κ. Κορωναίο   η Ε.Ε.Τ.Α στα πλαίσια  της ενημέρωσης για τα προγράμματα  ανέπτυξε στους αιρετούς την μεθοδολογία που  ακολουθεί για την επιλογή των δικαιούχων ευρωπαικών προγραμμάτων και ειδικώτερα του ΕΣΠΑ.
΅Στην συγκεκριμένη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που άπτονταν των παλαιών έργων ΘΗΣΕΑ , στα οποία ο Δήμος μας δε είχε κανένα υπόλοιπο΅  τόνισε ο κΚορωναίος συμπληρώνοντας ότι για τα νέα έργα ισχύει η υπουργική  απόφαση του 2005 όπου οποιοδήποτε έργο προκειμένου να ενταχθεί πρέπει να είναι ώριμο, δηλαδή  έτοιμο από όλες τις μελέτες  που χρειάζονται για την πραγματοποίησή του.
΅Εδώ κατά την γνώμη μου συνιστάται και το πρόβλημα, αφού  για να ωριμάσουν μια σειρά από έργα χρειάζεται μια πληθώρα μελετών που σήμερα λόγω της οικονομικής συγκυρίας οι  Δήμοι αδυνατούν να  ικανοποιήσουν΅  σημειώνει  ο εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος.
Παράλληλα  αναφέρει ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον Δήμο Πρέβεζας και οι τεχνικές υπηρεσίες καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες για  την ωρίμανση  μελετών και προς αυτή την κατεύθυνση εκπονείται πρόγραμμα για ωρίμανση διαφόρων έργων.
Παράλληλα προς αυτή την κατεύθυνση θα  καταβληθεί κάθε προσπάθεια για  την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την εκπόνηση μελετών, σύμφωνα με τον κ.Κορωναίο πάντως  η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα αν επιθυμεί πραγματικά  να απορροφηθούν  κονδύλια από το ΕΣΠΑ και να μπορέσουν οι Δήμοι να εντάξουν έργα.
΅Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η ενημέρωση από τα στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α  η οποία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους Δήμους και επιθυμούμε η ενημέρωση να επεκταθεί  σε ειδικότερα ζητήματα και να  γίνει τακτικότερη΅κατέληξε ο  εντεταλμένος σύμβουλος   αρμοδιος για τα Ευρωπαικά Προγράμματα του Δήμου Πρέβεζας .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites