ΠΡΕΒΕΖΑ: Το Δημοτικό Ωδείο Σπύρος Δήμας έκοψε την Πίτα του

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα έγινε τη Δευτέρα το βράδυ η κοπή πίτας του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πρέβεζας κ. κ. Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαΐλης , η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, κ. Παρθενία Καζάκου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τον πολιτισμό, κ. Κοσμάς Κορωναίος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ. κ. Δήμητρα Αναγνώστου και Γιώργος Ζιάκας,  πλήθος κόσμου, μαθητές του ωδείου, καθηγητές καθώς και τα μέλη της παραδοσιακής χορωδίας του ωδείου. Την εκδήλωση άνοιξε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τον πολιτισμό, κ. Κοσμάς Κορωναίος, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και συνεχάρη τόσο τους καθηγητές για το εκπαιδευτικό τους έργο, όσο και τους μαθητές και τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας». Επίσης, δεν παράλειψε να ευχαριστήσει το διοικητικό προσωπικό για τις άοκνες προσπάθειές του.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαΐλης στο χαιρετισμό του τόνισε την αξία του Δημοτικού Ωδείου σε αυτά τα 25 χρόνια παρουσίας του στην πόλη, καθώς συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού μουσικού επιπέδου στους δημότες μας, διαθέτοντας εξαίρετους καθηγητές που, υπηρετώντας την τέχνη της μουσικής, έχουν συμβάλλει στη μουσική διαπαιδαγώγηση πολλών νέων ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια. Σημείωσε ότι ο πολιτισμός και η τέχνη γενικότερα μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας και να έρθουμε πιο κοντά με τον συνάνθρωπό μας. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους μια καλή χρονιά με αισιοδοξία και δύναμη και επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.
Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πρέβεζας, κ. κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους διδάσκοντες και το προσωπικό του ωδείου για το υψηλό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία, ενώ εξήρε την σπουδή της μουσικής, αφού αποτελεί μια από τις τέχνες που και η Εκκλησία χρησιμοποιεί για να υμνήσει και να επικοινωνήσει με το θείο, ενώ παρότρυνε τους νέους μας να ασχολούνται με τη μουσική, προκειμένου να επικοινωνήσουν, να χαρούν και να μάθουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Τα δώρα για τα φλουριά προσέφερε το κατάστημα «Ρυθμός», ενώ δόθηκαν και δωρεάν προσκλήσεις για την αναμετάδοση της όπερας και των μπαλέτων Μπολσόι. Η πίτα ήταν μια προσφορά της κ. Αλίκης Δήμα, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συμπαραστάτες του Δημοτικού ωδείου, αφού στέκεται αρωγός σε κάθε εκδήλωσή του.
Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των γονέων και κηδεμόνων με τους καθηγητές του Ωδείου, όπου και έγινε η επίδοση των ελέγχων προόδου για το πρώτο εξάμηνο. Είναι μια διαδικασία που στοχεύει τόσο στην ανταλλαγή απόψεων για τις εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού, όσο και στη λεπτομερή ενημέρωση για την εξέλιξη του μαθητή και την προοπτική που έχει μέσα από τη μουσική.

Δείτε το Βίντεο:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites