Δύο σημαντικές παρουσίες της Ε.Ν.Α Πρέβεζας στην Θεσσαλονίκη

Δυο πολύ σημαντικές παρουσίες την προηγούμενη   εβδομάδα είχε η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  στην Θεσσαλονίκη .

1)Η  Ε.Ν.Α βρέθηκε στο συνέδριο  του Economist που  έγινε 7/2/13  στο ξενοδοχείο Hayatt στην θεσ/νίκη  με θέμα (Αγροτική Ανάπτυξη )με παρουσία του προέδρου της  ως εκπρόσωπου της Πανελληνίας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) .Εκεί είχε την  δυνατότητα να εκφράσει της απόψεις τους προβληματισμούς αλλά και τα αιτήματα   των νέων αγροτών της Π.Ε. Πρέβεζας  αλλά και της Ηπείρου  μιας και στο συγκεκριμένο συνέδριο  συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες όπως επιχειρηματίες , ευρωπαίοι και έλληνες πολιτικοί και εκπρόσωποι από την ευρωπαϊκή ένωση  καθώς και   αγρότες  συνδικαλιστές. Τα συμπεράσματα  και τα αποτελέσματα  της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  από το συγκεκριμένο συνέδριο  είναι ότι για μια ακόμα φορά  όλοι οι ομιλητές επικεντρώθηκαν   μόνο σε διαπιστώσεις των προβλημάτων  που έχει  ο πρωτογενής τομέας  στην χωρά μας  χωρίς να δίνουν καμία λύση. Παντός ο πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. Βασίλης Γιαννόπουλος   απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι οι νέοι αγρότες στην  Ελλάδα  έχουν προτάσεις (Ύπαιθρος2014-2020)  τις οποίες παρουσίασε στην ομιλία του  και δημοσιεύσαμε αποσπάσματα   τις προηγούμενες μέρες   στα  Μ.Μ.Ε.
 Το σημαντικότερο όμως για την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας   είναι ότι στην ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κυρίου  Αθανάσιου Σκορδά  αναφέρθηκε  στην θεσμοθέτηση  των Αγορών Αγροτών (Farmer’s market) η οποία λειτουργεί εδώ και 8 μήνες πιλοτικά στην Πρέβεζα με την έγκριση του ΥΠΑΑΤ.
Επίσης είχε συνάντηση και συζήτηση  με τους Αναστάσιο Χανιώτη (Γενικό διευθυντή Γεωργίας Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Γεώργιο Σταθάκη   και συνεργάτες του , τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κύριο Τζανέτο Καραμίχα  και άλλους σύνεδρους.
2) Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  συμμετείχε   στην έκθεση  Zootechia 2013  με 2 νέους αγρότες  μέλη της στο περίπτερο της Π.Ε.Ν.Α.  με θέμα: Πετυχημένες Πρακτικές  από 50  Νέους Αγρότες  της Ελλάδας  καθώς και ως καινοτόμα  στην δημιουργία της Αγοράς Αγροτών  (Farmer’s market)  Πρέβεζας . Να τονίσουμε ότι   περισσότεροι από 42.100 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της 8ης διεθνούς έκθεσης κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας Zootechnia, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ-HELEXPO AE.
 Οι 2 νέοι αγρότες  της Ε.Ν.Α  Πρέβεζας  που ξεχώρισαν στους 50 της Ελλάδας ήταν  το μέλλος του Δ.Σ.  Γιάννης Παϊζάνης  παραγωγός κηπευτικών  και το  μέλλος Κώστας Τζίμας    παραγωγός ελαιολάδου  οι οποίοι διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσα στην Αγορά Αγροτών.
 Το ενδιαφέρον των επισκεπτών στο περίπτερο της Π.Ε.Ν.Α. για την αγορά αγροτών της Πρέβεζας ήταν μεγάλο  γι’ αυτό υπήρχε  ειδικός χώρος με δημοσιεύματα  εφημερίδων  πανελληνίας  εμβέλειας  .
 Η Ε.Ν.Α Πρέβεζας ήταν παρούσα με τα μέλη  της  να  εξηγούν   το οφέλος  που έχει η λειτουργία της συγκεκριμένης καινοτόμου αγοράς  στην πόλη της Πρέβεζας τόσο για τους αγρότες αλλά και τους καταναλωτές .
Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ  κύριος Αθανάσιος  Θεοχαρόπουλος   αφού ξεναγήθηκε στο περίπτερο της Π.Ε.Ν.Α  ενημερώθηκε και   από τον πρόεδρο της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  για την Αγορά αγροτών .
 Επίσης ο πρόεδρος  της Λεωνίδας Ραβανός  βρέθηκε στα εγκαίνια της   Zootechia 2013  και   σε τετ α τετ που είχε  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Αθανάσιο Τσαυτάρη  και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κύριο Μόσχο Κορασίδη  ζήτησε την επίσπευση της θεσμοθέτησης   της Αγοράς Αγροτών  (Farmer’s market) με την θετική απάντηση και των 2 ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τον νόμο.
 Για μια ακόμα φορά η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας αποδεικνύει ότι προσπαθεί για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους αγρότες συμμετέχοντας σε σημαντικές  διοργανώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα  μιας και υπάρχουν πολλά προβλήματα  που πρέπει να  επιλυθούν.
Συμπαραστεκόμαστε  λοιπόν στα δίκαια αιτήματα της πλειοψηφίας  των αγροτών και συμμετέχουμε  στις κινητοποιήσεις .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χειροπέδες σε 47χρονη στον Ωρωπό Πρέβεζας

25/01/2018, 10:39 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε σκάφος στην “Κλεοπάτρα Μαρίνα”

09/12/2017, 11:01 πμ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρο νεώσοικων Οινιαδών

23/10/2017, 4:34 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκινούν οι διαδικασίες αλλαγής της διεθνούς ονομασίας του αεροδρομίου στο Άκτιο

18/10/2017, 7:54 μμ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέες πτήσεις από Ελβετία και Αυστρία προς Άκτιο

14/10/2017, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Φόρεσαν χειροπέδες” σε δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο της Βόνιτσας

09/10/2017, 5:04 μμ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καλωσήρθατε στο Άκτιο … Βουνό τα σκουπίδια απέναντι από την είσοδο του Αεροδρομίου

09/10/2017, 11:45 πμ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μείωση των ωρών λειτουργίας στο Αεροδρόμιο του Ακτίου προτείνει η Fraport

09/10/2017, 10:16 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites