Πραγματοποιήθηκαν οι συνελεύσεις του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» σε Άρτα και Πρέβεζα

Πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι συνελεύσεις της περιφερειακής παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» στις περιφερειακές ενότητες της Άρτας και της Πρέβεζας.
Στις συνελεύσεις συμμετείχε ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Γιάννης Παπαδημητρίου, οι αντίστοιχοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας καθώς και μέλη της παράταξης από τις δύο περιφερειακές ενότητες.
Οι συνελεύσεις αξιολόγησαν θετικά την δίχρονη παρουσία της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου, την ανάδειξη μετώπων, αγώνων και εναλλακτικών προτάσεων και την προσπάθεια για διαφάνεια και δημοκρατία στη λειτουργία του Συμβουλίου. Επισήμαναν την κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης από την πολιτική των μνημονίων, τον αυταρχικό και  συγκεντρωτικό χαρακτήρα του «Καλλικράτη» και την ανάγκη για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης από μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία. Παράλληλα οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η καταδίκη του θεσμικού πλαισίου δεν σημαίνει αποδοχή και αμνήστευση της Περιφερειακής Αρχής της Ηπείρου και γιατί συμπλέει με αυτή την πολιτική πτώχευσης του λαού και εκποίησης των δημόσιων αγαθών αλλά και για τον αδιαφανή τρόπο, που διοικεί την Περιφέρεια.
Παράλληλα και στις δύο συνελεύσεις επισημάνθηκε η ανάγκη της επεξεργασίας μιάς συνολικής πρότασης για την αναπτυξιακή φυσιογνωμία της Ηπείρου και της στήριξης της σχετικής διαδικασίας, που έχει ήδη ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα οι συνελεύσεις συζήτησαν για τα πολιτικά μέτωπα της περιόδου και τα ιδιαίτερα προβλήματα των περιοχών.
Στην Άρτα η συνέλευση επιδοκίμασε την υποστήριξη των υπαλλήλων, που αντιμετώπισαν ή θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των απολύσεων και τόνισε την κατηγορηματική της αντίθεσή στην επεξεργασία των απορριμμάτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, που παραδίδει τον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο με κινδύνους και για το περιβάλλον και για την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών αλλά και για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων.
Στην Πρέβεζα δόθηκε αρκετή έμφαση στην κριτική της προωθούμενης τουριστικής ανάπτυξης, που υποβαθμίζει το περιβάλλον, και στην ανάγκη ενός ήπιου και ισορροπημένου μοντέλου, που θα διαχέει τα αποτελέσματα της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και στα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, τον απολογισμό του αγώνα για τη «Δωδώνη», την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σε βάρος των καλλιεργειών κλπ.
Τέλος ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην αποκεντρωμένη και δημοκρατική λειτουργία της παράταξης σε κάθε νομό και η ανάληψη τοπικών πολιτικών πρωτοβουλιών. Για το σκοπό αυτό οι συνελεύσεις εξέλεξαν τις τοπικές Γραμματείες της παράταξης
Στην Περιφερειακή Ενότητα τα μέλη της νέας Γραμματείας είναι ο Τάκης Καραγεώργος, ο Σπύρος Σκαμνέλος και ο Παναγιώτης Ψυχογιός ενώ εκκρεμεί και η προσθήκη δύο ακόμη μελών.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας η Γραμματεία αποτελείται από τους Τασία Γιάννου (Φιλιππιάδα), Θοδωρή Κορωναίο (Πρέβεζα), Δημήτρη Παπαδήμο (Πρέβεζα), Θανάση Ράπτη (Πάργα) και Ηλία Χάϊδα (Πρέβεζα).


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites